Maanmittauslaitos SuomiAreenalla kesällä 2016

Koomikko Minna Kivelä on maanmittaushommissa SuomiAreenassa. Show nähdään MTV-lavalla 11.7. kello 14.
Kuva: Emilia Savolainen
Tervetuloa karttanäyttelyyn! Näyttely on maksuton, ja kävijät voivat osallistua myös tablettitietokoneen arvontaan.
Kuva: Maanmittauslaitos

SuomiAreena on yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Porissa 11.–15. heinäkuuta. Maanmittauslaitos tuo tapahtuman tapetille kartat kansainvälisen kartan vuoden kunniaksi.

Näyttelyssä tutustutaan kartan tarinaan

Maanmittauslaitos järjestää SuomiAreena-viikon ajaksi Porin palvelupisteelle karttanäyttelyn, jossa kuljetaan kartoittajien jalanjäljillä 1500-luvulta nykypäivään.

Kartan tarina -näyttelyssä on nähtävillä karttoja ja karttakirjoja, jotka edustavat oman aikakautensa kartoituksen huippua. Näyttelyn aarteena voidaan pitää muun muassa Mercatorin karttaa vuodelta 1595, joka esittää Pohjoismaita. Nähtävillä on myös nykyaikaista digitaalista kartta-aineistoa.

Näyttely on maksuton ja kävijät voivat osallistua myös tablettitietokoneen arvontaan.

Kansalaistorilla tavataan

Maanmittauslaitoslaiset ovat tavattavissa myös teltalla SuomiAreenan Kansalaistorilla koko tapahtumaviikon ajan. Teltalla voi mm. värittää Poria, tutustua uuteen #hylo-mobiilisovellukseen ja nähdä laserkeilainrepun.

Maanmittauslaitos järjestää myös maanantaina 11.7. kello 14 Kansalaistorin MTV-lavalla hauskan komediatuokion, johon liittyy maa, mittaus ja koomikko Minna Kivelä.