Hyppää pääsisältöön

Maantien 148 parantaminen välillä Mäyräkorpi-Keravan raja

Toimitusnumero
2015-506854
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Tuusula

Taustaa

Liikennevirasto on 22.5.2015 hyväksynyt maantien 148 parantamista koskevan tiesuunnitelman koskien väliä Mäyräkorpi-Keravan raja Tuusulassa, päätös nro 4824/0720/2014.

Toimitusmenettely

Toimitusmenettely on maantielain mukainen. Tiesuunnitelman kartat on linkitetty sivun oikeaan laitaan.

Alkukokous ja haltuunotto

Alkukokous pidettiin 26.6.2015 klo 8.30 alkaen Tuusulan kunnan valtuustosalissa, os. Hyryläntie 16, 04300 Tuusula.

Alkukokouksen yhteydessä tehtiin tiesuunnitelman mukaisia alueita koskien maantielain 56§:n mukainen haltuunotto, jonka jälkeen rakentamistoimenpiteiden aloittaminen on mahdollista. Hakijan mukaan rakentamistoimenpiteet alkavat ensimmäisenä uuden paloaseman kohdalta.

Jatkotoimenpiteet

Toimitukseen kuuluvat maastomittaukset on saatu valmiiksi ja kohdealueesta on laadittu toimituskartta.

Toimitukseen liittyvä korvauskäsittely aloitetaan nyt rakennustöiden valmistumisen jälkeen. Seuraavan kutsukirjeen liitteenä maanomistajille toimitetaan otteet toimituskartasta ja pinta-alat osoittavasta asiakirjasta. Maanomistajille varataan mahdollisuus kirjallisten korvausvaatimusten tekemiseen.

Jatkokokous

Toimituskäsittelyä jatkettiin ns. kartannäyttökokouksella, joka pidettiin perjantaina 3.11.2017 valtuustosalissa Tuusulassa (os. Hyryläntie 16, 04300 Tuusula). Kokouksessa annettiin määräaika kirjallisten korvausvaatimusten tekemiselle, vaatimukset on tehtävä 30.11.2017 mennessä.

HUOM. Maapohjakorvaukset käsitellään ns. viran puolesta ilman vaatimustakin. Mahdollisia haittoja ja vahinkoja ja edunvalvontaa koskien on kuitenkin tärkeää tehdä kirjallinen korvausvaatimus.

Osittainen haltuunoton peruuntuminen

Uudenmaan ELY-keskus on ilmoittanut 3.11.2017 kokouksessa, että alun perin tehdystä haltuunotosta osa peruuntuu (= suunnitelman mukaisia muutoksia ei toteuteta). Peruuntuminen koskee hankkeen sitä osaa, joka sijoittuu Tuusulan itäväylän liittymästä itään eli Keravalle päin.

Näin ollen toimenpiteitä ei kohdistu Myrtinojantien ja Myrtinojankujan liittymiin (niitä ei katkaista) tai niiden sijaan suunniteltuun kokonaan uuteen yksityistielinjaukseen Tuusulan itäväylän suuntaan (sitä ei rakenneta). Myöskään Keravan puolelle suunniteltua uutta laskuojaa ei toteuteta eikä meluesteitä toteuteta Tuusulan itäväylän liittymästä itään eli Keravalle päin.

Toimituskartta

Toimituskartan luonnos on tarkasteltavissa sivun alareunan linkin kautta.

Loppukokous

Toimitukseen liittyvä loppukokous, jossa mm. annettiin lopulliset korvauspäätökset, on pidetty 6.3.2018.

 

Yhteystiedot

Toimitusta koskeviin kysymyksiin vastaa toimitusinsinööri Tuomas Lehtonen, 040-592 7449 tai tuomas.lehtonen@maanmittauslaitos.fi.

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).