Karttapaikka uudistui

Maanmittauslaitos on uudistanut suositun Karttapaikka-palvelunsa. Uudistettu Karttapaikka sisältää tutut toiminnot, mutta on aiempaa sujuvampi käyttää ja taipuu jouhevasti myös mobiililaitteisiin. Uusi Karttapaikka otettiin käyttöön 5.10.

Karttapaikalla voi selata ilmaiseksi Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoja. Palvelu sisältää kartat, ilmakuvat ja ajantasaiset kiinteistörajat koko maasta. Uutena karttatasona palveluun on lisätty maaston korkeuseroja havainnollistava rinnevarjostus.

Karttatasoja voi katsella päällekkäin ja tasojen läpinäkyvyyttä säätämällä luoda mieleisensä karttanäkymän. Kartalla voi myös tehdä omia merkintöjä ja jakaa sen linkkinä edelleen esimerkiksi sähköpostissa.

Osta kartta tai oma karttatuloste

Karttapaikalta voi ostaa painettuja maasto- ja peruskarttoja sekä räätälöityjä karttatulosteita. Oman karttatulosteen alue, koko ja mittakaava ovat vapaasti valittavissa. Voit myös määritellä, mitä tietoa tulosteella näytetään, esimerkiksi ovatko kiinteistötunnukset ja -rajat näkyvissä. Ostokset voi nyt maksaa helposti verkkomaksun kautta.

Karttatulosteet kannattaa ostaa verkosta, sillä saat ne silloin paitsi kätevämmin myös huomattavasti edullisemmin kuin asiakaspalvelun kautta tilattuna.

Karttapaikalle pääset Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta tai tutusta osoitteesta karttapaikka.fi.

Karttapaikka toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Teija Tarvainen, 040 778 7391,
teija.tarvainen(at)maanmittauslaitos.fi

Siirry Karttapaikalle

Karttatulosteiden hinnat Karttapaikalta tilattuna

Karttatulosteiden hinnat asiakaspalvelusta ostettaessa

Karttapaikan toiminnot ja tiedossa olevat puutteet on listattu lisätietoa Karttapaikasta-sivulle.