Kiinteistöjen kauppahintarekisteri

Maanmittauslaitos pitää rekisteriä kiinteistöjen luovutuksista. Rekisterin tarkoituksena on palvella kiinteistön arvon määrittämistä lunastustoimituksissa, maankäytön suunnittelussa, luoton annossa sekä muissa arviointi- ja tutkimustehtävissä.

Kauppahintarekisteriin merkitään kaupanvahvistajien ilmoitusten perusteella tietoja luovutusten kohteista, kauppahinnoista sekä luovuttajista ja luovutuksen saajista. Rekisterissä näkyvät kaikki luovutukset, joita ovat kaupat, vaihdot, lahjat ja jakosopimukset sekä kiinteistökaupan esisopimukset.

Yksittäisistä luovutuksista saa tietoja maksua vastaan Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelusta. Kauppahintarekisterin selauspalvelun käyttäjäksi puolestaan pääsee tekemällä sopimuksen Kiinteistötietopalvelun käytöstä.  Kiinteistötietopalvelun kautta voi hakea ajantasaista tietoa tehdyistä kiinteistökaupoista. Luovutusten kohteiden sijainti näytetään kartalla ja tarkemmat tiedot lomakkeella.

Maanmittauslaitos tekee tilauksesta erikoistulosteita kaupparekisterin aineistosta.

Kiinteistöjen kauppahintatilasto

Kiinteistöjen kauppahintatilasto -niminen verkkojulkaisu ilmestyy kaksi kertaa vuodessa; kevättalvella koko edellisvuotta käsittelevä ja syyskuussa kuluvan vuoden puolivuotistilasto. Julkaisu sisältää runsaasti erilaisia taulukoita maan hinnasta vuosittain, jaoteltuna maakunta- ja kuntaryhmiin.