Avoimien aineistojen hankinta

Avoimia aineistoja voi hankkia itsepalveluna latauspalvelusta, tilaamalla aineiston verkkosivujen kautta tai käyttämällä aineistoa rajapintapalvelun kautta.

Latauspalvelusta maksutta

Avoimien aineistojen tiedostopalvelu on karttojen lataamisen itsepalvelu. Voit valita itse, mitä tuotteita haluat, missä formaatissa ja koordinaatistossa ja miltä alueelta. Valinnan jälkeen saat palvelusta automaattisesti verkko-osoitteen, josta pääset lataamaan valitsemasi aineistot.

Siirry lataamaan aineistoja >>

Tee tilaus aineistosta

Mikäli aineistoa ei ole latauspalvelussa, tarvitset aineistoja vanhassa koordinaatistossa (KKJ / YKJ) tai haluat toimituksen muuten kuin lataamalla (esim. CD:llä), sinun pitää tehdä erillinen tilaus. Tilauksista peritään irrotus- ja toimituskulut.

Jos tarvitset suuria määriä aineistoja (esimerkiksi koko Suomen ortokuvat), tilaaminen voi olla parempi vaihtoehto sen sijaan, että lähtisit lataamaan aineistoa pala kerrallaan tiedostopalvelun kautta.

Tilaa aineistoja >>

Sovelluksille rajapinnalta

Sovellukset voivat käyttää avoimia aineistoja myös rajapintapalvelujen kautta.

Avoimia aineistoja voi käyttää ilmaiseksi WMTS-rajapinnan kautta. Kyseessä on palvelun beta-versio, joka tulee tuotantokäyttöön myöhemmin syksyllä. Palvelun käytöstä ei peritä maksua, mutta se on käyttömäärältään rajoitettu.

Nimistön rajapintapalveluun voi tehdä maksutta 300 kyselyä vuorokaudessa, sen yli menevältä osalta peritään vuosittainen ylläpitomaksu, jonka suuruus riippuu palveluun tehtyjen kyselyiden määrästä.

Muut rajapintapalvelut ovat maksullisia. Jos käytät avoimia maastotietotuotteita rajapintapalvelun kautta, sinulta peritään ainoastaan ylläpitomaksu, jolla katetaan palvelun käytön tekniset kustannukset.

Lisätietoa rajapintapalveluista >>

Asiasanat: