Kiinteistöt

Kiinteistövaihdannan palvelu
Kiinteistövaihdannan palvelussa (KVP) voit myydä tai ostaa omakotitalon, kesämökin, pellon tai metsäpalstan. Voit myös hakea kiinnityksiä sähköisesti.
Tietoja kiinteistöistä
Kiinteistö on kiinteistörekisteriin merkitty maanomistuksen yksikkö, johon kuuluu rajoiltaan määritelty osa maan pintaa. Sillä tarkoitetaan esimerkiksi tiloja tai tontteja. Kiinteistön tiedot löytyvät rekistereistämme kiinteistötunnuksen avulla.
Tietoa kiinteistön ostajalle ja myyjälle
Mitä ostajan ja myyjän tulee muistaa kiinteistöä ostettaessa?
Kiinteistön omistuksen muuttuminen
Tavallisimmin kiinteistön tai vuokraoikeuden omistus muuttuu kaupalla, mutta se voi muuttua myös muista syistä. Tutustu miten toimia eri tilanteissa.

Maanmittaustoimitukset

Kiinteistökaupalla ostettu alue (määräala) muodostetaan omaksi tilaksi lohkomalla. Lohkomistoimitus liittyy useimmin kiinteistökauppaan, kiinteistövaihtoon tai lahjaan. Myös perintönä saatu maa-ala on lohkottava.

Saitko kutsun toimituskokoukseen? Tutustu kokouskutsuun huolellisesti. Kutsusta löydät tiedot toimituksen tarkoituksesta sekä toimituskokouksen ajasta ja paikasta.

Ohjeita

Kysymyksiä ja vastauksia
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen kulkuoikeuksiin ja kiinteistön omistajatietoihin sekä erilaisiin otteisiin ja todistuksiin.
Näin täytät maanmittaustoimitushakemuksen
Maanmittaustoimitusta haetaan kirjallisesti joko tulostettavalla lomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella.