Maastokartta

Karttapaikka

Palvelun kautta pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustakarttoihin. Voit hakea karttoja koko Suomesta mm. paikannimillä ja koordinaateilla. Tarkemmissa mittakaavoissa voit tarkastella myös kiinteistörajoja ja kiinteistötunnuksia.

Karttahaun lisäksi palvelusta löytyy monia muita ominaisuuksia, kuten koordinaattien muunnos ja karttalinkin tekeminen. Palvelun kautta voit myös tilata erilaisia painettuja karttoja.

Maastokartta 1:100 000 on uudistunut

Maastotietokannasta yleistetty vektorimuotoinen Maastokartta mittakaavassa 1:100 000 on valmistunut koko Suomesta. Uudistunutta kartta-aineistoa voi käyttää esimerkiksi karttatuotteiden valmistuksessa, lähestymiskarttoina verkkopalveluissa tai kunnan yleiskaavan suunnittelussa.

Maastotuotteet on tarkoitettu ensisijassa organisaatioille, jotka voivat ostaa käyttöoikeuden tarvitsemaansa aineistoon. Tuotteita myyvät Maanmittauslaitoksen tietopalvelukeskus, maanmittaustoimistot ja jälleenmyyjät.

Maastokartta

Maastokartta 1:50 000 on yleismaastokartta, joka kuvaa maastoa yleisemmin kuin Peruskartta. Se sopii myös huviveneilijöille täydentämään merikarttaa maaston yksityiskohdilla, sillä koko merialue on ilmestynyt 1:50 000 maastokarttalehtinä.

Maastokartat

Maastokartat yleistä

Karttoja on monenlaisia ja moneen tarkoitukseen. On maastokarttoja, merikarttoja, tiekarttoja, opaskarttoja, jne. Kaikkiin liittyy kuitenkin jokin tasokoordinaatisto. Tarkastelemme seuraavaksi sitä, miten koordinaatistot liittyvät valtakunnallisiin maastokarttoihin ja niiden karttalehtijakoon.

 

 

Uusia karttoja saatavilla

Uunituoretta Peruskarttaa 1:25 000 saa nyt muun muassa Mikkelin ja Pietarsaaren alueelta ja Maastokarttaa 1:50 000 Savonlinnan ja Valkeakosken seuduilta.

Peruskartalla 1:25 000 näkyvät esimerkiksi kiinteistöjaotus, tiet, talot, maaston kuviot ja korkeussuhteet. Senttimetri kartalla vastaa 250 metrin matkaa maastossa.

Maastokartta 1:50 000 on yleismaastokartta, joka kuvaa maastoa yleisemmin kuin Peruskartta. Maastokartassa näkyvät asutus, talot, tiet, pellot, vedet, hakkuuaukeat, suot, avokalliot ja korkeussuhteet. Senttimetri kartalla vastaa 500 metriä maastossa.

Metsänomistajan talvipäivä Heurekassa 30.1.

Metsänomistajan talvipäivä -tapahtuma järjestetään Vantaan Heurekassa lauantaina 30.1.2010. Viime vuonna perinteisillä messuilla kävi noin 2 300 vierasta.

Maanmittauslaitos on mukana metsänomistajille järjestetyillä messuilla tulevana lauantaina.

Etelä-Suomen maanmittaustoimiston väki kertoo muun muassa metsäpalstan oston yhteydessä tarvittavista lainhuudoista ja muista kiinteistöjen kirjaamisasioista.

Maanmittauslaitoksen osastolta voi myös ostaa alennettuun messuhintaan räätälöityjä karttatulosteita ja painettuja perus- ja maastokarttoja.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Maastokartta