Vanhat kartat

Karjalan kartat

Karjalan Kartat -verkkopalvelussa on Karjalan Kannakselta ja Laatokan Karjalasta Maanmittaushallituksen ja Topografikunnan ennen vuotta 1939 laatimat kartat.
Palvelussa on Karjalan topografisia ja pitäjänkarttoja 1:20 000 sekä pienempimittakaavaisia 1:100 000 ja 1:400 000 topografisia ja taloudellisia karttoja, jotka esittävät asutusta, teitä ja maasto-olosuhteita sellaisina kuin ne olivat ennen talvisotaa.

Lisätietoa palvelusta Vanhat painetut kartat

Vanhat painetut kartat on verkkopalvelu, jonka kautta Maanmittauslaitos tarjoaa vanhan yleislehtijaon (KKJ) mukaisia painettuja karttoja. Kartat tarjotaan JPG-pakattuina rasterikuvatiedostoina, joita voi katsella useimmilla kuvankatseluohjelmilla. Palvelu on käyttäjille ilmainen.

Siirry Vanha painetut kartat -palveluun.

Palvelun kartta-aineisto koostuu tällä hetkellä kahdesta aineistokokonaisuudesta:

Maanmittauksen juhlahistoria valmistunut

Maanmittauksen 375-juhlavuoden kunniaksi valmistunut historiateos Maan mitta - maanmittauksen historia Suomessa 1633–2008 julkistettiin GIS expo -paikkatietomarkkinoilla 23.9.

Viestintäpäällikkö Pirkko Yliselä Maanmittauslaitoksesta ja kirjan kirjoittaja FT Mikko Huhtamies keskustelivat kirjasta ja sen syntyprosessista.

Huhtamiehen tutkimustyö alkoi vuonna 2004. Tutkija kertoi hämmästyneensä, miten laaja maanmittauksen vaikutus on ollut yhteiskunnassa.

Tilaa syöte RSS - Vanhat kartat