Karttapaikka uudistui

Kiinteistöjen rajat tulivat Karttapaikalle

06.04.2011

Oman kesämökkikiinteistön rajat voi nyt katsoa Maanmittauslaitoksen Karttapaikka-verkkopalvelussa kätevästi maksutta.

"Aiemmin tiedon kiinteistön rajoista ja tontin yksilöivän tunnuksen on voinut nähdä painetuilta peruskartoilta ja ostaa meiltä sähköisenä", kertoo vastuualuepäällikkö Teija Tarvainen Maanmittauslaitokselta.

"Rajoja on kyselty Karttapaikalle jo pitkään. Tämä on yksi tapa, jolla Maanmittauslaitos avaa aineistojaan ja tuo niitä helpommin kaikkien saataville", Tarvainen jatkaa.

Näin tutkit kiinteistörajoja Karttapaikalla

1. Hae kartalle kiinnostava kohde esimerkiksi paikannimihaun avulla.

2. Muuta mittakaavaksi tarkin eli 1:2 000, jolloin senttimetri kartalla vastaa 20 metriä luonnossa. Kiinteistörajat näkyvät kartalla ja ilmakuvissa lähelle tarkennettaessa mittakaavoissa 1:2 000–1:16 000 ja kiinteistötunnukset mittakaavoissa 1:2 000–1:4 000.

3. Siirry välilehdelle "Asetukset" ja valitse "Kiinteistöjaotus". Tallenna valinta klikkaamalla "Ota käyttöön".

4. Kokeile eri mittakaavoja, vuorottele karttaa ja ilmakuvaa ja liikuta karttaa tarvittaessa. Halutessasi voit myös vaalentaa taustakarttaa ja muuttaa karttakuvan kokoa.

Tutustu monipuoliseen karttapalveluun

Maksuttomalla Karttapaikalla  http://www.maanmittauslaitos.fi/kartat on Maanmittauslaitoksen maastokartat ja ilmakuvat, joita voi hakea koko Suomesta muun muassa paikannimillä ja osoitteella.

Selailun lisäksi muita Karttapaikan ominaisuuksia ovat koordinaattien muunnos ja karttalinkin tekeminen. Palvelun kautta voit myös tilata erilaisia painettuja karttoja.

Lisätietoja

Vastuualuepäällikkö Teija Tarvainen, 040 778 7391, teija.tarvainen[ät]maanmittauslaitos.fi

Karttapaikka-palvelun käytössä tukee
Karttapaikan tuki, kansalaisenkarttapaikka[ät]maanmittauslaitos.fi