Maastotietotuotteiden tietosisältöihin muutoksia

11.03.2016

Kiintopisteet poistuvat tuotteista

7.3. alkaen Maastotietokanta-tuote ei enää ole sisältänyt kiintopistetietoja. Kiintopisterekisterin tiedot ovat nyt ladattavissa Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta.

Perukarttarasterista (tiedosto- rajapinta- ja verkkopalveluista) kiintopistetiedot poistetaan 1.4. mennessä. Painettavista uusista Peruskartoista kiintopistetiedot poistuvat vähitellen.

Tiestöön tieto tien hallinnollisesta luokasta

Jo vuonna 2014 tiestön skeemaan lisättiin hallinnollinen luokka. Sitä ei kuitenkaan lisätä kertarysäyksellä, vaan karttalehdittäin sitä mukaa kun karttalehtien alueilla tapahtuu muutoksia. Käyttäjä voi jättää luokituksen huomioimatta. Teiden hallinnolliset luokat lisätään ainakin toistaiseksi vain MTK-GML -formaattiin.

Lisätietoja: tilaustehtavat[ät]maanmittauslaitos.fi