SuomiAreena

SuomiAreena on yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään vuosittain Porissa. Maanmittauslaitos on ollut mukana SuomiAreenassa jo useampana vuonna.

Maanmittauslaitos SuomiAreenalla kesällä 2016

Vuonna 2016 SuomiAreena järjestettiin 11.–15. heinäkuuta. Maanmittauslaitos toi tapahtuman tapetille kartat kansainvälisen kartan vuoden kunniaksi.

Näyttelyssä tutustuttiin kartan tarinaan

Maanmittauslaitos järjesti SuomiAreena-viikon ajaksi Porin palvelupisteelle karttanäyttelyn, jossa kuljettiin kartoittajien jalanjäljillä 1500-luvulta nykypäivään.

Kartan tarina -näyttelyssä oli nähtävillä karttoja ja karttakirjoja, jotka edustavat oman aikakautensa kartoituksen huippua. Näyttelyn aarteena voidaan pitää muun muassa Mercatorin karttaa vuodelta 1595, joka esittää Pohjoismaita. Nähtävillä oli myös nykyaikaista digitaalista kartta-aineistoa.

Ohjelmaa Kansalaistorilla

Maanmittauslaitoslaiset olivat tavattavissa myös teltalla SuomiAreenan Kansalaistorilla koko tapahtumaviikon ajan. Teltalla saattoi mm. värittää Poria, tutustua uuteen #hylo-mobiilisovellukseen ja nähdä laserkeilainrepun.

Maanmittauslaitos järjesti myös maanantaina 11.7. kello 14 Kansalaistorin MTV-lavalla hauskan komediatuokion, johon liittyi maa, mittaus ja koomikko Minna Kivelä.