Hyppää pääsisältöön

Kyröskosken eritasoliittymä ja valtatien 3 parantaminen

Toimitusnumero
2018-574492
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Hämeenkyrö

Toimituksen ja tiehankkeen tarkoitus

Pirkanmaan ELY-keskus on hakenut maantielain 53 §:n mukaista maantietoimitusta. Toimituksessa käsitellään hanketta varten tarvittavien alueiden ja oikeuksien lunastamiset sekä hankkeesta aiheutuvat korvauskysymykset. Käsitellään myös rajankäynnit, yksityistie- ja tilusjärjestelyt sekä laskuojarasitteiden perustamiset.

Hanke koskee valtatien 3 parantamista välillä Kostula-Kyröskoski,jossa mm. yksityistietä tehdään Häijääntielle asti. Rakennetaan uusi Kyröskosken eritasoliittym ja uusia eritasoon johtavia maanteitä sekä uusia yksityisteitä sekä katuja. Valtatie levenee ja siltä poistuu yksityistieliittymät. Hankkeessa poistetaan mm. Timinsaaren yksityistien, Vaivian yksityistien, Tanolan yksityistien  ja Tuohitien liittymät. 

Toimituksen vaiheet

Toimituksen alkukokous pidettiin torstaina 5.4.2018 Hämeenkyrön kunnantalon valtuustosalissa.

Alkukokouksessa tapahtui hanketta varten tarvittavien alueiden haltuunotto.

Osa uusista kulkuyhteyksistä tulee tapahtumaan asemakaavan mukaisten katujen kautta. Katualueiden ym. kaavassa kunnalle kuuluvaksi tarkoitettujen alueiden lunastukset käsitellään erillisessä Hämeenkyrön kunnan hakemassa maankäyttö- ja rakennuslain mukaisessa lunastustoimituksessa 2018-573463. Tätä toimitusta käsiteltiin omassa kokouksessa myös 5.4.2018. Tässä MRL:n mukaisessa lunastustoimituksessa on lähetetty tiedot lunastuksen kohteista  asianosaisille ja varattu mahdollisuus tehdä korvausvaatimuksia. Korvausvaatimuksia on saatu maanomistajilta ja korvauskäsittely on kesken. Sen toimituksen osalta korvaukset ratkaistaan loppukokouksessa.

Melumittauksia on tehty lähialueen pihapiireissä.

Rakennustyön vaiheet

Rakennustöitä on tehty kesällä 2018 ja hanke valmistui joulukuussa 2019.

Mittaukset ja toimituksen jatkaminen:

Ns välikokousta ei  pidetä.Covid-19 -epidemian takia.

Toimituksesta on helmikuussa 2021 lähetetty maanomistajille tietoa lunastettavista alueista ja annettu mahdollisuus tehdä korvausvaatimuksia. UutisOivassa oli myös helmikuussa 2021 tiedote, jossa varattiin mahdollisuus korvausvaatimusten tekemiseen niille, joilta ei lunasteta omaisuutta. 

Korvausvaatimuksia on saatu ja osa niistä koskee uuden rinnakkaistien kuntoa ja puutteita.

Eräitä vaatimuksia käsitellään ke 22.9.2021 paikan päällä pidettävässä katselmuksessa. Uuden yksityistien mahdollisia puutteita tutkitaan klo 12.30 alkaen tuona päivänä. Kokoontuminen Mansikkaviidan ja Kaipilan tien risteyksessä, osoite Rapionvuorentie 146-1.

Toimituksessa käsitellään myös tiekunnan perustaminen uudelle yksityistielle (likimai Rapionvuorentie) Vesajärventien ja Häijääntien välille. Hämeenkyrön kunta on luvannut hoitaa tien talviaurausta toistaiseksi. Rinnakkaisen yksityistien osalta on tehty alustava yksikkölaskelma, joka on lähetetty tiedoksi asianosaisille. Yksikkölaskelma tullaan vahvistamaan loppukokouksessa.

YHTEYSTIETOJA:

Rakennuttamisesta vastaa projektipäällikkö Tero Haarajärvi, puh. 040 539 0411, email: tero.haarajarvi (at)  ELY-keskus.fi

Työmaapäällikkö
Mika Kainulainen
NCC Suomi Oy
p. 050 597 3464
mika.kainulainen(at)ncc.fi

Rakennuttajakonsultti Pietari Kousa, puh. 040 147 6715, email: pietari.kousa (at) ramboll.fi

ELY-keskuksen edustajana maantietoimituksessa:

Jouko Sivula, puh. 040 744 7857, vaihde 0295 036 000, email: jouko.sivula (at) ely-keskus.fi

Toimitusinsinööri

Hannu Toola, Maanmittauslaitos, Ikaalinen, puh. 404 801 7397, email: hannu.toola(at)maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).