Hyppää pääsisältöön

Vihdintien (mt 120) parantaminen Lahnuksentien (mt 1324) liittymän kohdalla

Toimitusnumero
2018-574695
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Espoo

Toimituksen ja hankkeen tarkoitus

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut maantielain 53 §:n mukaista maantietoimitusta. Toimituksessa lunastetaan Vihdintien Lahnuksentien liittymän parantamista varten tarvittavat alueet ja oikeudet sekä määrätään lunastuskorvaukset. Lisäksi käsitellään tarvittavat rajankäynnit ja yksityisteiden järjestelyt.

Maantietoimitus-esite, tiesuunnitelmakartat ja toimituskarttaluonnos liitteenä.

Toimituksen ja hankkeen vaiheet

Toimituksen alkukokous pidettiin 4.4.2018 ja tällöin suoritettiin myös tien rakentamista varten tarvittavien alueiden haltuunotto. Maantietoimitus pidetään nk. yksivaiheisena toimituksena. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että korvaukset lunastettavasta maasta ja muusta omaisuudesta sekä haitoista ja vahingoista määrätään vasta tien valmistuttua. Maksamatta oleville korvauksille maksetaan 6 %:n vuotuinen korko haltuunotosta maksupäivään.

Hankeen rakentaminen on saatu valmiiksi ja rakennustyön alaisena olleet tieosat on luovutettu yleiseen liikenteeseen 19.7.2019 alkaen.

Toimituksen loppukokous pidettiin tiistaina 9. marraskuuta 2021. Kokouksessa annettiin päätökset toimitukseen liittyvistä asioista ja toimitus lopetettiin. 

Tästä löydät toimituskartan.

Toimitukseen voi hakea valittamalla muutosta 30 päivän kuluessa toimituksen lopettamisesta. Muutosta on haettava kirjallisella valituksella maaoikeudelta viimeistään torstaina 9.12.2021 viraston aukioloaikana.

 

Yhteystiedot

Maanmittauslaitos

  • Toimitusinsinööri, maanmittausinsinööri (DI) Hannu Kiviluoto, 040 152 4972, hannu.kiviluoto@maanmittauslaitos.fi

Hakijan (tienpitäjän) edustaja & rakennuttajan / urakoitsijan edustaja

  • katso liitetiedosto
Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).