Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus Ulvilan kaupungissa 2019-601536

Toimitusnumero
2019-601536
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Ulvila

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla.

Alueellisen yksityistietoimituksen tavoitteena on järjestellä liitekartalle merkityn alueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella jo ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöille tarpeelliset viralliset tiet.

Toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi uuteen alueeseen, jossa ei ole olemassa tietä. Lisäksi toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta.

Tietoimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan.

Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tienpidon yksiköintiä (osittelua).

Maanmittauslaitos laatii kiinteistörekisterin, kartta- ja ilmakuvatarkastelun sekä maastokatselmuksen perusteella alueen tieverkoston järjestelysuunnitelmakartan (löytyy sivun alareunassa olevasta linkistä) ja pitää toimituksen loppukokouksen.

Jos kiinteistönne rajoittuu yleiseen tai tiekunnan tiehen (yksityistiehen) ja sillä on liittymä tai, kiinteistönne sijaitsee asemakaava-alueella ja kuljette kaavan mukaisia katualueita, kiinteistönne tieoikeudet ovat kunnossa.

 

Toimituksen tiedot

Toimitusalue sijaitsee Ulvilan kaupungissa. Toimitusalue käsittää Tampereentien, Alamäentien, vanhan Kullaan rajan lännessä ja pohjoisessa Harjunpään kylän rajan rajaaman alueen.

Toimitusalueen rajaus ilmenee liitteenä olevasta aluekartasta. Aluekartan lisäksi liitteissä on järjestelysuunnitelmakartat toimitusalueen tieoikeuksista. 

Kiinteistöjen omistajille on lähetetty tarvittavat järjestelysuunnitelmakartat, joihin he ovat voineet etukäteen tutustua ja antaa palautetta niistä. Kiinteistöjen omistajien yhteydenottojen perusteella on mahdollista, että järjestelysuunnitelmakarttaan tulee muutoksia.

Toimitusinsinööri päivystää asiaan liittyvissä kysymyksissä torstaina 4.4.2024 klo 10.00-12.00 Ulvilan kaupungintalon, kaupunginhallituksen huoneessa, osoite Loukkurantie 1, Ulvila.

Toimituskokous pidetään Ulvilan kaupungintalolla, Valtuustosalissa 23.4.2024 klo 10.00. Osoite: Loukkurantie 1, Ulvila

 

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Leevi Majuri

Puh. 050 3526180

sähköposti: leevi.majuri@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).