Hyppää pääsisältöön

Supru-Sevettijärvi maantien parantaminen

Toimitusnumero
2020-624335
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Inari

Toimitus on tullut vireille Lapin Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hakemuksesta 14.1.2020.

Toimituksen kohteena on kantatien 92 parantaminen välillä Supru-Sevettijärvi, Inarin kunnassa.

Toimituksen tarkoituksena on lunastaa uusia maantiealueita ja käsitellä alueiden lunastamisesta aiheutuvat korvauskysymykset sekä maantietoimitukseen liittyvät muut tarvittavat toimenpiteet.

Tiealueiden haltuunotto rakentamista varten

Maantiealuetta tarvittavien alueiden haltuunotoista on pääosin sovittu. Haltuunottopaalutus on suoritettu   huhti-toukokuussa 2020 Maanmittauslaitoksen toimesta ja maanomistajille on ilmoitettu erikseen kirjeitse. Kuolinpesien osalta on ilmoitettu yhdelle kuolinpesän osakkaalle. 

Haltuunottokokous

Haltuunottokokous pidettiin 16.6.2020 klo 12. Sevettijärven koulun piha-alueella. Kokouksen tarkoituksena on käsitellä maantiealueiden haltuunottamiseksi tarvittavat asiat, kuten haltuunotettavien kohteiden määrääminen tiesuunnitelman osoittamalla tavalla, mahdolliset ennakkokorvauskysymykset ja muut haltuunottamisen kannalta tarpeelliset asiat.

Ohessa ohje koronaepidemian aikana toimimiseksi.

Kartta haltuunotettavista alueista ja tieto haltuunotettavien alueiden pinta-aloista on ohessa .

 

Maantietoimituksen etenemisestä yleisesti:

Maantietoimitus etenee yleensä seuraavan menettelyn mukaisesti:

Haltuunoton jälkeen tienpitäjällä on oikeus rakentaa maantiealue. Tien rakentamisen jälkeen Maanmittauslaitos pyytää maanomistajilta korvausvaatimuksia kirjallisesti erikseen lähetetyllä korvausvaatimuspyynnöllä. Korvausvaatimuslomakkeet lisättäneen myös tälle sivustolle. Saadut korvausvaatimukset toimitetaan tienpitäjälle vastineen antamista varten.

Loppukokouksessa on tarkoitus käsitellä tarpeelliset rajankäynnit, tilus- ja yksityistiejärjestelyt sekä määrätä korvaukset lunastettavista alueista sekä mahdollisista haitoista ja vahingoista. Loppukokouksesta tiedotetaan kiinteistönmuodostamislain säätämällä tavalla.

Ohessa yleissuunnitelmakartta toimituksen kohdealueesta ja tiesuunnitelmakartat.

 

Lisätietoja:

Toimitusinsinööri Jaakko Järvitalo

jaakko.jarvitalo@maanmittauslaitos.fi

0401800783

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).