Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus 2020-624451

Toimitusnumero
2020-624451
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Porvoo

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta. Tämä alueellinen tietoimitus suoritetaan valtion varoin.

Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan kiinteistöjen todellisia kulkutarpeita. Toimituksessa otetaan huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin ja toimituskartalle saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset viralliset tiet.

Toimituksessa ei käsitellä sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi uuteen alueeseen. Lisäksi toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta. Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tienpidon yksiköintiä.

Tietoimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan.

Voit katsoa myös videolta, mikä alueellinen yksityistietoimitus on, ja mitä se tarkoittaa sinulle. https://mml.videosync.fi/ayt

 

 

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Sami Huippa

Puh. 0405113073

S-posti: sami.huippa@maanmittauslaitos.fi