Hyppää pääsisältöön

Tilusjärjestelyselvitys, Laitilan Soukainen ja Valko

Toimitusnumero
2021-SelvitysSoukainenValko
Kunta
Laitila

Viljelijät ovat pyytäneet Maanmittauslaitosta selvittämään tilusjärjestelymahdollisuuksia Laitilan Soukaisten-Valkon alueella. Selvityksen kuluessa järjestetään tiedotustilaisuuksia sekä selvitetään alueen nykytilannetta ja muutosmahdollisuuksia ja maanomistajien kannatusta mahdolliselle tilusjärjestelylle.

Maanmittauslaitos järjestää uuden tiedotustilaisuuden 23.9.2021 klo.18:30 Soukaisten koululla. Tiedotustilaisuuden tarkoituksena on kertoa tilusjärjestelyjen tarjoamista mahdollisuuksista. Ilmoittautuneiden vähäisen määrän vuoksi TILAISUUS ON PERUTTU.

Tilaisuuden esittelymateriaali löytyy tästä. Materiaali on sama kuin 18.3.2021 järjestetyssä verkkotilaisuudessa.

Tilusjärjestelystä kiinnostuneille maanomistajille järjestetään lisäksi henkilökohtaisia haastatteluja. Haastatteluihin pyydetään varaamaan aika puhelimitse tai sähköpostitse allekirjoittaneilta. Haastattelut toteutetaan lähtökohtaisesti Teams-etäyhteydellä tai 23.9. Soukaisten koululla ennen tai jälkeen tiedotustilaisuuden. 

Selvityksen onnistumisen kannalta olisi tärkeää, että mahdollisimman moni maanomistaja olisi yhteydessä selvityksen tekijöihin. Kaikki palaute on tervetullutta.

Tilusjärjestely on maanmittaustoimitus, jolla korjataan ajan kuluessa pirstoutunutta kiinteistörakennetta vastaamaan nykyajan tarpeita. Tilusjärjestelyn tekemisen edellytyksenä on, että sen hyödyt ovat suuremmat kuin kustannukset ja että sillä saadaan olennainen parannus tilusten sijoitukseen. Lisäksi järjestelyllä on oltava maanomistajien vahva kannatus.

Maanmittauslaitoksen tilusjärjestelyistä kertova esittelyvideo sekä lisätietoja tilusjärjestelyistä löytyvät osoitteesta https://www.maanmittauslaitos.fi/huoneistot-ja-kiinteistot/maanmittauspalvelut/tilusjarjestelySivun alareunasta pääsee "Usein kysytyt kysymykset - Tilusjärjestely" - osioon, josta löytyy vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin.

Yhteystiedot:

Joel Pulkkinen
maanmittausinsinööri
p. 050 475 8172
joel.pulkkinen@maanmittauslaitos.fi

Anne Villberg
maanmittausinsinööri
p. 050 358 0410
anne.villberg@maanmittauslaitos.fi