Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus Salo 2023-706845

Toimitusnumero
2023-706845
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Salo

Yleistä

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin parantaminen. Koska kiinteistöjen rekisteriin merkittyjen oikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää niitä valtion varoin suoritettavalla alueellisella toimituksella. Kiinteistönmuodostamislain mukaan tällainen toimitus voidaan suorittaa valtion varoin, mikäli yleinen etu eli kiinteistörekisterin selvyys ja luotettavuus vaatii tällaisen toimituksen suorittamista.

Toimituksen tavoitteena on jättää voimaan toimitusalueen kiinteistöjen oikeudet vastaamaan niiden todellisia tarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko ja aikaisemmin perustetut oikeudet. Kiinteistölle saadaan näin vahvistettua sille tarpeelliset oikeudet, jotka merkitään kiinteistörekisteriin ja kartalle.

Koska kysymyksessä on käytössä olevien ja tarpeellisten oikeuksien voimaan jättäminen ja rekisteriin merkitseminen, toimitusalueelle aikaisemmin perustetut oikeudet, joiden sijaintia ei tiedetä tai jotka eivät ole enää käytössä, pyritään lakkauttamaan.

Toimituksissa ei käsitellä vielä lohkomattomien määräalojen oikeuksia eikä oikeuksia, joissa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta. 

Perustiedot  

Toimitusalue on Salon Mäyrynummen luoteispuoli ja osa Suomusjärven taajamasta. Alueiden rajaus on merkitty liitteenä olevaan vaikutusaluekarttaan. Alueella on osaksi kunnan asemakaava-aluetta, joilla kiinteistöjen kulku on pääasiassa asemakaavaan merkittyjä katualueiden kautta. 

Voit katsoa videolta, mikä alueellinen yksityistietoimitus on, ja mitä se tarkoittaa sinulle. Video on osoitteessa: https://urly.fi/3bPx.

Kokousaika  

Kokous pidettiin 11.3.2024 klo 13:00 Salon kaupungintalolla

Valitusaika päättyy 15.4.2024

Kokousaineisto, toimituskartta ja luettelot toimitusalueen voimaan jäävistä oikeuksista on katsottavissa tämän sivun lopussa otsikon Liitteet alla olevista linkeistä. 

 

Toimitusvalmistelija Eija Pelkonen

eija.pelkonen@maanmittauslaitos.fi

050 473 3683

 

Toimitusinsinööri Kristiina Katajalehto

kristiina.katajalehto@maanmittauslaitos.fi

0400 771436

 

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).