28 % ostolaskuista maksetaan jo automaattisesti

Maanmittauslaitos otti vuoden 2019 alusta käyttöön sähköisen tilaamisen ja ostolaskujen käsittelyjärjestelmän Handin. Nyt laskuista 28,5 prosenttia sujahtaa automaattisesti maksuun ilman käsityötä.

Maanmittauslaitoksen hankintapalveluryhmä
Maanmittauslaitoksen hankintapalveluryhmä kehittää muun muassa ostolaskujen automaatiota.
Kuva:
Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitos on päässyt alkuvuonna ostolaskujen toimintatapansa muutoksen kanssa hyvin liikkeelle.

– Nyt laitokseen tulevista ostolaskuista 28,5 prosenttia sujahtaa automaattisesti maksuun ilman Maanmittauslaitoksen työntekijän käsityötä, kertoo hankintapalveluryhmän vetäjä Eila Parviainen Maanmittauslaitoksesta.

Ison viraston säästöt ovat merkittävät, jos vuoden 2020 lopussa päästään tavoitteeksi asetettuun 90 prosenttiin.

Parviaisen mukaan automaattisesti hyväksyttävä lasku maksaa Maanmittauslaitokselle 0,82 euroa, kun henkilön käsittelemänä kustannus on noin 4,13 euroa laskulta.

– Eivätkä nuo luvut vielä edes sisällä laskuja käsitteleviltä työntekijöiltä säästyvää työaikaa, Parviainen sanoo.

Ammattilaiset hankintapalveluissa kehittävät prosessia

Maanmittauslaitoksen hankinnan funktiossa hankintoja pyörittää hankintapalveluryhmä, jossa seurataan tarkasti muun muassa sitä, miten laskunkäsittelyn automaatiotaso kehittyy.

Maanmittauslaitos on päässyt alkuvuonna ostolaskujen toimintatapansa muutoksen kanssa hyvin liikkeelle. Laitos on myös auttanut useita muita valtion virastoja Handin käyttöönotossa.

Työ on osa valtionhallinnon yhteistä Handi-ohjelmaa, joka on aiemman hallituksen kärkihanke hankintojen digitalisoinnista. Lue lisää Maanmittauslaitoksen kuulumisista Handin verkkosivuilta.

Lisätietoja

Eila H Parviainen, 050 355 7475, etunimi.h.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit