Aineistopalvelu (kiinteistörekisteri) muutokset 13.2.2018

Kiinteistötietojärjestelmän sovelluksiin tehdään versionvaihto helmikuussa. Aineistopalvelun (kiinteistörekisteri) muutokset toteutetaan ennakkotiedotteen mukaisesti. Muutokset tulevat voimaan 13.2.alkaen.

Muutokset

Muutoksia tulee aineistopalvelun (kiinteistörekisteri) tuotteeseen ”Kiinteistörekisterin laajat tiedot” (käytössä v. 2005 alkaen). Muihin tuotteisiin ei tule muutoksia.

Määräalan alkuperäisten saajien ja luovuttajien tietoja ei näytetä

Määräalan alkuperäisten saajien ja luovuttajien tietoja ei jatkossa näytetä Kiinteistörekisteriotteella. Tiedot jäävät pois myös aineistopalvelun Kiinteistörekisterin laajat tiedot -tuotteesta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että elementin <Maaraala> elementit <alkuperaisetSaajat> ja <alkuperaisetLuovuttajat> jäävät tyhjiksi. Esimerkki:

<alkuperaisetSaajat/>

<alkuperaisetLuovuttajat/>

Tiedot tallennetaan edelleen kiinteistörekisteriin ja rekisterinpitäjä voi tarkastella niitä JAKOkii-toimitustuotannon sovelluksessa ja KTJkii-rekisterinpitosovelluksessa.

Ajantasaisia saanto- ja omistustietoja voi tarkastella lainhuutotiedoista.


Rajamerkin rakenne -arvon tulostamista on korjattu

Rajamerkin rakenteen arvoksi on tulostunut koodiarvo 0 (selite: "Ei määritelty"), jos rajamerkki on vanha. Useille rajamerkeille olisi ollut saatavissa kuitenkin rajamerkin rakenteen arvo.

Virhe on ilmennyt elementin <Rajamerkki> elementissä <rakenne> vuodesta 2005 lähtien. Virhe on korjattu ja jatkossa arvo tulostuu oikein.

Tarvittaessa voit tilata koko kunnan aineistoirrotuksen aineistonsa korjaamiseksi. Tulostiedostoihin tulee tällöin kaikki muutkin tuotteen tiedot normaalisti mukaan.


Versiovaihdon aikataulu

to 8.2.

  • Aineistopalvelun tiedostot muodostuvat normaalisti.

pe 9.2.

  • Aineistopalvelun tiedostot muodostuvat normaalisti. Perjantaiaamuksi on KTJkii-tietokantaan vielä voinut rekisteröityä tapahtumia. Seuraavat muutokset KTJkii-tietokantaan rekisteröityvät aikaisintaan tiistaiaamuksi.

ma 12.2.

  • Aineistopalvelun tiedostot eivät muodostu ollenkaan.

ti 13.2. 

  • Uuden sovellusversion mukaiset aineistopalvelun tiedostot muodostuvat normaalisti. Tiedostot ovat todennäköisesti tyhjiä.

ke 14.2.

  • Aineistopalvelun tiedostot muodostuvat normaalisti. Keskiviikkoaamuksi on jo mahdollisesti voinut rekisteröityä KTJkii-tietokannan tapahtumia.


Versionvaihdon yhteydessä on tärkeää, että kaikki aineistonvälityshakemistoon saapuneet paluusanomat ladataan aikajärjestyksessä.

 

Verkkopalveluiden asiakastuki
Maanmittauslaitos
Puh. 029 530 1119
Verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi
www.maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit