Älyliikenteen paneeli innosti Paikkatietomarkkinoilla 7.11.2017

Maanmittauslaitos yhdisti paikkatietoalan huippuosaajat 7.11. Paikkatietomarkkinat-tapahtumassa Helsingissä. Lähes 1850 kävijää ja 50 näytteilleasettajaa kohtasivat toisensa alan tuotteiden, palveluiden ja innovaatioiden äärellä.

Risto Linturi (vas.), Jarkko Koskinen ja Anne Berner huvittuivat yleisökysymyksestä "kumman kyytiin mieluumminen: puolison vai robottiauton?".
Photo:
Kuva: Julia Hautojärvi

 

Paikkatietomarkkinat avanneessa paneelikeskustelussa kuultiin, mitä kaikkea uutta paikkatieto mahdollistaa. Liikenteen murroksen teeman ympärille kiedottu paneelikeskustelu innosti yleisöä käymään keskustelua Viestiseinällä, kahvipöydissä ja näytteilleasettajien osastoilla. Panelistit liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen ja tulevaisuudentutkija Risto Linturi keskustelivat autonomisten autojen teknologisista mahdollisuuksista ja toisaalta älyliikenteen vastuukysymyksistä juontaja Roman Schatzin johdolla.

 

Risto Linturi visioi omassa keynote-puheenvuorossaan yhtä jos toistakin tulevaisuuden liikkumismuotoa: ”henkilölennätin” vie jatkossa perille ilman robottiautojen ruuhkauttamia teitä.

 

Näytteilleasettajien osastoilla ja Demotorilla nähtiin konkretiaa: missä kaikessa paikkatieto on mukana. Tietoiskusalit olivat täynnä, ja salien pienuudesta saatiin suoraa palautetta jo tapahtuman aikana.

Iso osa paikkatiedosta avointa

Avoimella lähdekoodilla tehdyt sovellukset keräsivät paljon kuulijoita Messukeskuksen Kokoustamon Talvipuutarhan avaraan tilaan. Paikkatietomarkkinoiden kävijät eivät tyytyneet vain kuuntelemaan, vaan osallistujat pääsivät myös itse tekemään pieniä parannuksia kartalle OpenStreetMap:in työpajassa.

Osallistuitko Paikkatietomarkkinoille? Anna palautetta

 

Jouduitko jättämään tänä vuonna väliin? Selaa kävijöiden muistiinpanot ja ajatukset Viestiseinältä ja Twitterissä #paikkatietomarkkinat ja #ptm17.

Lisätietoja

Päivi Varis, 040 801 7666
Susanna Huuskonen, 050 354 8946

paikkatietomarkkinat@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit