Arktisen paikkatietohankkeen puheenjohtajuus siirtyi Arvo Kokkoselle

Arctic SDI:n jäsenet Porvoossa 1.6.2017
Arktisen neuvoston jäsenmaiden maanmittauslaitosten pääjohtajat kokoontuivat Porvoossa 1.6.2017. Arvo Kokkonen kuvassa neljäs vasemmalta.
Kuva:
Maanmittauslaitos

Suomi aloitti Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana toukokuussa 2017. Maanmittauslaitos on mukana arktisessa paikkatietohankkeessa Arctic SDI:ssa (Arctic Spatial Data Infrastructure). Jäsenmaiden (Suomi, Islanti, Venäjä, Norja, Tanska, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat) maanmittauslaitosten pääjohtajat kokoontuivat Porvoossa 1.−2.6., jolloin Suomen Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen aloitti oman kaksivuotiskautensa Arctic SDI -hankkeen puheenjohtajana.

− Paikkatietoyhteistyötä on tehty jo useita vuosia, mutta viime vuonna työ pääsi konkreettisesti käyntiin. Julkaisimme geoportaalin testikäyttöön ja tiedontuottajille julkaistiin ohjeet, miten paikkatietoja tulisi käsitellä, kertoo pääjohtaja Arvo Kokkonen Maanmittauslaitoksesta.

Arktinen geoportaali perustuu Maanmittauslaitoksessa alun perin kehitettyyn avoimen lähdekoodin kartta-alusta Oskariin.

Karttapohja jääpeitteen aikasarjalle

Arctic SDI on kahdeksan arktisen jäsenmaan maanmittauslaitosten yhteishanke ja geoportaali sen näkyvin tuotos. Maanmittauslaitosten yhdessä tuottamaa pohjakarttaa käytetään alustana, jonka päälle voi lisätä karttoja ja paikkatietoaineistoja eri teemoista, kuten kasvien levinneisyyden muutoksesta tai jääpeitteen tilanteesta eri aikoina. Geoportaalissa koottuja karttoja on mahdollista julkaista myös muilla verkkosivuilla.

− Suomen puheenjohtajuuskaudella tavoitteena on, että arktisen neuvoston työryhmät ottavat käyttöön geoportaalin ja hyödyntävät sen tarjoamia mahdollisuuksia laajasti, sanoo Arvo Kokkonen.

Lisätietoja

Pääjohtaja Arvo Kokkonen, 040 028 0875

Kansainvälisten asiain päällikkö, Heli Ursin 040 523 7432

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit