Asioi kesällä helposti kotisohvalta

Salli-Maija LahtinenPalveluiden sähköistyessä yhä useamman asian voi tehdä sähköisesti ilman vierailua Maanmittauslaitoksen palvelupisteessä.

1. Karttapaikka

Voit katsoa Karttapaikan avulla maastokarttoja ja ilmakuvia koko Suomen alueelta. Halutessasi voit laittaa päälle rinnevarjostuksen, jolloin korkeuserot tulevat hienosti näkyviin. Kiinteistötunnukset ja -rajat ovat nykyään avointa aineistoa, joten Karttapaikalta pystyy niitäkin katsomaan maksutta. Myös maksullisten karttojen tilaaminen onnistuu kätevästi Karttapaikan kautta.

Kuvassa Karttapaikan rinnevarjostusaineistoa, joka on maksuttomasti kaikkien katsottavissa Karttapaikassa.

Rinnevarjostusaineistoa

2. Asiointipalvelu

Jos haluat tutustua tarkemmin omistamiisi kiinteistöihin, onnistuu se uuden Asiointipalvelumme kautta. Pankkitunnuksilla kirjautumalla henkilöasiakas näkee maksutta omistamansa kiinteistöt, niiden rekisteröintipäivät ja pinta-alat. Palvelun kautta on mahdollista myös tilata maksullisia otteita ja todistuksia omistamistaan kiinteistöistään. Tämä kaikki on mahdollista myös sohvalla loikoillen tabletilla tai älypuhelimella.

3. Sähköinen lomake

Mikäli kaipaat yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi kesämökkisi tieoikeuksista, voi asioita kysyä nettisivuiltamme sähköisen lomakkeen kautta. Ennen yhteydenottoa kannattaa selvittää kiinteistötunnus. Se onnistuu esimerkiksi osoitteen avulla nettisivujemme kautta. Nämä tieoikeuksien selvitystyöt ovat pääosin maksullisia.

4. Kiinteistövaihdannan palvelu

Mikäli kesämökin hankinta on vasta edessä, suosittelen mökkikaupassa käytettävän sähköistä kiinteistövaihdannan palvelua. Palvelussa voi tehdä kiinteistökaupan ilman kaupanvahvistajaa ja esimerkiksi lainhuuto tulee vireille ilman erillistä hakemusta.

Moni asia hoituu helposti ja kiireettömästi kotisohvalta. Rentoa ja kiireetöntä kesää kaikille!


Salli-Maija Lahtinen
johtava asiantuntija
 

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

 

Kommentit

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit