Hyppää pääsisältöön

Asiointipalvelun päivitys - Hae lainhuutoa sähköisesti

Asiointipalveluun on tehty päivitys 19.4.2018 ja sen myötä palveluun on tullut uusia ominaisuuksia.

Hae lainhuutoa sähköisesti

Palvelussa näytetään ”lainhuudattamaton” merkinnällä sellaiset kiinteistön ja määräalan luovutukset, joita ei ole vielä rekisteröity. Mikäli kaupanvahvistaja on vahvistanut kiinteistön tai määräalan luovutuksen (esimerkiksi kauppa tai lahja), voit hakea asiointipalvelun kautta lainhuutoa.

Kiinteistöä klikkaamalla saat näkyviin kiinteistön tiedot, sekä uutena ominaisuutena painikkeen ”Hae lainhuuto”. Painike käynnistää toiminnon, jolla lainhuutoa haetaan. Voit tehdä hakemuksen samalla kertaa kaikille luovutuksessa oleville kiinteistöille ja määräaloille. Voit hakea lainhuutoa myös muiden saajien puolesta.

Ennen kuin aloitat, tarkista hakemukseen tarvittavat liitteet.

Tieto päätöksestä ja lasku toimitetaan hakemuksessa annettuun osoitteeseen. Lainhuutohakemusten käsittely kestää keskimäärin kaksi kuukautta.

Enemmän tietoja nähtävillä

Palvelun etusivulla näytetään uutena listauksena ”Käynnissä olevat asiat”. Siitä näet kaikki käynnissä olevat kirjaamisasiasi eli lainhuudot, kiinnitykset ja erityisen oikeuden kirjaamiset. Tästä näet myös onko ”lainhuudattamaton” merkinnällä olevaan kiinteistöösi liittyen jo lainhuuto vireillä, jolloin sitä ei tarvitse enää uudelleen hakea.

Yksittäisen kiinteistön näkymään on lisätty uusina kohtina ”Omistajat” ja ”Kiinnitykset”. Omistajat toiminto näyttää kuka kiinteistön omistaa. Näkyvissä ovat sekä rekisteröidyt että rekisteröimättömät omistukset. Myös tätä kautta on käytettävissä ”Hae lainhuuto” -toiminto. ”Kiinnitykset”-toiminto näyttää millaisia kiinnityksiä kiinteistöön liittyy.

Tietojen katselu on maksutonta.

 

Palveluun on tehty lisäksi muita pienempiä päivityksiä ja korjauksia.

Tutustu palveluun

 

Uusimmat palvelutiedotteet