Maanmittauslaitoksen aukioloajat muuttuvat Rovaniemellä, Vaasassa ja Kuopiossa

Maanmittauslaitoksen kolmen asiakaspalvelupisteen aukioloajat muuttuvat 2.1.2020 alkaen. Aukioloajat muuttuvat Rovaniemellä, Vaasassa ja Kuopiossa. Palvelupisteet palvelevat kolmena arkipäivänä nykyisten viiden arkipäivän sijaan.

Palvelupisteissä käyneiden asiakkaiden määrä on vähentynyt Rovaniemellä, Vaasassa ja Kuopiossa. Aukiolopäivien muutoksella voidaan vastata muuttuvaan palvelukysyntään ja varmistaa alueellinen laadukas ja monikanavainen palvelu.

Uudet aukioloajat 2.1.2020 alkaen Rovaniemellä ja Vaasassa:

maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–16.15

Uudet aukioloajat 2.1.2020 alkaen Kuopiossa:

keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–16.15

Asiakkaiden käynnit palvelupisteissä vähentyneet

Näissä kolmessa palvelupisteessä käy päivittäin korkeintaan 10 asiakasta. Tämä asiakasmäärä voidaan hoitaa tehokkaasti kolmena aukiolopäivänä viikossa.

Kasvokkain palveltavien asiakkaiden määrä on vähentynyt monesta eri syystä. Sähköinen asiointi on yleistynyt, rekisterien laatu ja tietopalvelun tehokkuus ovat parantuneet sekä lainhuutojen ja kiinteistötoimitusten läpimenot ovat nopeutuneet. Maanmittauslaitoksen palvelupisteiden tiskiasioinnin asiakasmäärä on vähentynyt vuoden 2014 alusta 42 prosentista 22 prosenttiin laskettuna kaikkien asiointikanavien asiakasmäärästä. Vastaavasti asiointi sähköisten palvelujen kautta on lisääntynyt merkittävästi.

Aukioloaikojen muuttaminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä. Palvelupisteiden määrä ei vähene, vaan asiakkaita palvellaan edelleen 35 palvelupisteessä Ivalosta Maarianhaminaan.

Valtakunnallinen asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkipäivisin klo 9.00–16.15. Lisäksi asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai sähköisellä lomakkeella.

Kaikkien palvelupisteiden aukioloajat löytyvät verkkosivultamme Asiakaspalvelun yhteystiedot.

Lisätietoja

Johtaja Antti Saarikoski, 040 501 0151, antti.saarikoski@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit