Eija Honkavaarasta tutkimusprofessori

Tutkimuspäällikkö Eija Honkavaara on nimitetty 1.1.2020 alkaen tenure track -tutkimusprofessoriksi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskukseen. Nimitys on kolmivuotinen.

Kuvassa Eija Honkavaara.Honkavaara on tehnyt pitkän uran kaukokartoitusteknologioiden ja dronejen parissa. Honkavaara on toiminut ryhmänjohtajana vuodesta 2008 ja hän on johtanut DroneFinland-tutkimusryhmää vuodesta 2006, jolloin ryhmä perustettiin.

– Tämä on todella mahtava tilaisuus edistää tutkimustani dronekaukokartoituksen parissa. Erityisesti olen kiinnostunut kehittämään autonomisia tekniikoita maanmittauksen sekä maa- ja metsätalouden sovelluksiin hyödyntäen fotogrammetriaa ja hyperspektrikameroita, kertoo Honkavaara.

Tenure track -professuuri on vakinaistamispolku, joka on yleisesti käytössä yliopistoissa ja useissa tutkimuslaitoksissa. Kolmen vuoden määräajan jälkeen pidetään väliarviointi, jonka jälkeen tenure track -professorille voidaan tarjota jatkotehtävää.

Tenure track on monivaiheinen ja monipuolinen ohjelma, jonka avulla tutkimuslaitos antaa laajan katsauksen tutkijantyöhön ja professorin velvollisuuksiin. Onnistuessaan se hyödyttää tuoretta tutkijaa, tutkimuslaitosta ja koko tutkimusalaa.

Lisätietoja

Ylijohtaja Jarkko Koskinen, 050 337 2902, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi
 

Uusimmat uutiset ja blogit