Eräretkelle ei kannata lähteä ilman karttaa

Maanmittauslaitos on mukana Riihimäen kansainvälisillä Erämessuilla 7.–10.6. Aiheenamme ovat kartat, ja miten tärkeää paikkatieto on luonnossa liikkujille ja eränkävijöille. Löydät meidät maa- ja metsätalousministeriön yhteiseltä Erätalousosastolta, ABC-hallista osastolta A23-28.

Maanmittauslaitoksen työntekijä esittelee Karttapaikka-palvelua.
Kuva:
Julia Hautojärvi

Maanmittauslaitoksen pisteellä kerrotaan, kuinka luonnossa liikkujat ja eränkävijät saavat kätevästi paikkatietoa niin digitaalisesti kuin perinteisinä karttoinakin esim. säänkestävälle materiaalille tulostettuina.

Karttoja diginä tai tulosteina

Erätalousosastolla asiantuntijat esittelevät Maanmittauslaitoksen sähköisiä palveluja, joista www.karttapaikka.fi on jo monille tuttu. Palvelussa voi katsella Maanmittauslaitoksen maastokarttoja ja ilmakuvia. Sieltä voi myös ostaa painetun kartan tai omiin tarpeisiinsa räätälöidyn karttatulosteen.

Messuilla esiteltävä Paikkatietoikkuna-palvelu sisältää yli 1200 karttatasoa yli 50 organisaatiolta. Palvelussa voi katsella eri karttatasoja päällekkäin tai räätälöidä kartan julkaistavaksi verkkosivuilla. Eränkävijää kiinnostavaa tietoa ovat muun muassa kalastuskieltoalueet. Maanmittauslaitoksen avoimen dataan kannattaa myös tutustua osastollamme!

Tietoiskuja kartoista

Erätalousosaston asiantuntijat esiintyvät joka päivä hallin vieressä olevalla esiintymislavalla. Kartoista on puhumassa Ulla Mikkanen Maanmittauslaitokselta. Torstaina Mikkanen kertoo Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelun tarjoamasta avusta kartta-aineistojen hankkimiseen, ja perjantaina ja lauantaina keskustellaan lisäksi paikkatiedon hyödyntämisestä laajemmin.

– Kartat kiehtovat aina tavalla tai toisella. Toisille kartta on ainoastaan perinteinen painettu tai tulostettu tuote, mutta nykyisin yhä useimmille kartta on sama kuin kännykän jonkinlainen karttasovellus. Näihin erilaisiin kartta- ja paikkatietotuotteisin pääsee kiinni ohjelmalavan haastatteluissa ja keskustelua voi tulla jatkamaan osastolle lavaohjelman jälkeen! Mikkanen kertoo.

Tutustu lavaohjelmaan ja tule kuuntelemaan sinulle mielenkiintoisia puheenvuoroja!

Messupäivien aikana on tarjolla myös paljon monenlaista ohjelmaa ja koettavaa. Näihin kaikkiin vaihtoehtoihin voi tutustua jo ennakolta Erämessujen omilla sivuilla.

Lisätietoja

Ulla Mikkanen, 040 80 11 261, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Katso myös maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tervehdys!

Erätalous-osaston juliste.

 

Uusimmat uutiset ja blogit