Googlen Ed Parsons FIG-konferenssissa Helsingissä 30.5.

Maanmittauslaitos on mukana järjestämässä yli 1 200 osallistujan kansainvälistä maanmittausalan konferenssia FIG Working Weekiä Helsingissä 29.5.−2.6.2017. Konferenssin avajaisissa tiistaina 30.5. pääpuheenvuoron pitää Googlen Street View:n isä Ed Parsons.

FIG Working Weekin teemana on tulevaisuuden maanmittaus − digitalisaatiosta lisättyyn todellisuuteen. Esityksiä on rinnakkain peräti kymmenessä salissa tiistaista 30.5. torstaihin 1.6. Osallistujat edustavat lähes sataa eri maata ympäri Maapallon.

Hyvät käytännöt kehittyviin maihin

− FIG Working Week on iso tiedonjako ja verkostoitumistapahtuma. Ilahduttavaa on se, että myös nuoret maanmittarit verkostoituvat viikon aikana aktiivisesti, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Pekka Halme Maanmittauslaitoksesta.

− Tilaisuuden suuri anti on siinä, kuinka kehittyneet maat voivat jakaa hyviä käytänteitä ja teknologisia ratkaisuja kehittyville maille. Kiinteistöjärjestelmän kehittyminen on kehittyvien maiden suuria haasteita, Halme sanoo.

Maanmittauslaitos näkyvästi esillä

Maanmittauslaitos on tuottanut paljon sisältöä maanmittausalan kansainväliseen suurtapahtumaan. Pääpuheenvuoroja pitävät Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen, Heidi Kuusniemi, Markku Poutanen ja Juha Hyyppä. Muita Maanmittauslaitoksen väen puheenvuoroja on 26 (katso lista).

Esillä on myös kartan historia -näyttely, monikosketuskartta Tassu ja uusi sisätilapaikannussovellus Conferest. Maanmittauslaitoksen osastolla voi tutustua muun muassa avoimen lähdekoodin kartta-alustaan, kansallisen maastotietokannan kehityshankkeeseen sekä päivittää perustiedot Maanmittauslaitoksesta.

International Federation of Surveyors FIG -yhdistyksen järjestämän, enimmäkseen englanninkielisen FIG-konferenssin yhteydessä järjestetään keskiviikkona 31.5. suomenkielinen Maanmittauspäivät-ammattitapahtuma.

Kooste Maanmittauslaitoksen tuottamasta sisällöstä FIG Working Weekillä

FIG Working Weekin ohjelma kokonaisuudessaan

Lisätietoja

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Maanmittauslaitoksen kehitysjohtaja Pekka Halme, 040 776 1781, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

 

Uusimmat uutiset ja blogit