Haussa kaksi tutkimusapulaista/opinnäytetyöntekijää Paikkatietokeskukseen

Kiinnostaako tutkimusapulaisen tehtävät mobiilin paikkatiedon projektissa Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen Navigoinnin ja paikannuksen osastolla? Oletko kauppatieteiden opiskelija, jolla on jonkin verran ymmärrystä teknologiasta, tai teknologia-alan opiskelija, jolla on ymmärrystä liiketoiminnasta? Tarjoamme töitä kahdelle tutkimusapulaiselle - reilu palkkaus, hyvä työyhteisö ja mukavat edut kuuluvat pakettiin!

MyGeoTrust-projektin (www.mygeotrust.org) tavoitteena on mullistaa joukkoistettu paikkatiedon mobiilitiedonkeruu. Tällä hetkellä yritykset kuten Google ja Apple keräävät erilaisia tietoja - kuten paikkatietoa - miljoonilta kännykän ja tabletin käyttäjiltä. Monet käyttäjät eivät kuitenkaan tiedosta tätä, sillä vaikka ohjelmistojen käyttöehdoissa ilmoitetaan tiedonkeruusta, se ei tapahdu läpinäkyvästi. MyGeoTrust-projekti pyrkii muuttamaan tilanteen osoittamalla, että tietoja on mahdollista kerätä vastuullisemmin. Projekti luo mobiileille paikkatietopalveluille vaihtoehtoisen alustan, joka on alusta alkaen suunniteltu käyttäjien yksityisyyttä kunnioittaen.

Haemme kahta tutkimusapulaista ja/tai lopputyöntekijää kartoittamaan MyGeoTrustin kaupallisia mahdollisuuksia. Toivomme ainakin toisen tekevän lopputyönsä projektin parissa. Aihepiiri voisi olla esimerkiksi millaisia kaupallisia pidemmän tähtäimen vaihtoehtoja MyGeoTrust-infrastruktuurin pysyvään impelementointiin olisi, miten se voisi kasvaa ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia sillä on. Toinen apulaistutkija tulisi olemaan enemmän mukana jatkotutkimushaasteiden kartoittamisessa, kirjallisuushauissa ja muissa avustavissa tehtävissä. Työpaikka sijaitsee Masalassa Kirkkonummella tai Pasilassa Helsingissä.

Aloitus olisi mahdollisimman pian ja tehtävän kesto on alustavasti puoli vuotta, mahdollisesti pidempäänkin. Kyseessä on kokoaikatyö, mutta osa-aikaisuudesta on myös mahdollista neuvotella. Palkka on 2400-3000 e/kk, opintojen valmiusasteesta riippuen.

Laita vapaamuotoinen hakemus ja CV osastonjohtaja Heidi Kuusniemelle tai projektikoordinaattori Laura Eskeliselle 16.6. mennessä (sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@nls.fi).

Uusimmat uutiset ja blogit