Hyppää pääsisältöön

Hyvät toimintatavat Maanmittauslaitoksessa -julkaisu tukee vastuullisuuden kehittämistä

Maanmittauslaitos kehittää parhaillaan vastuullisuuttaan monella eri osa-alueella. Tänä vuonna tullaan laatimaan laitoksen ensimmäinen vastuullisuusohjelma, ja osa sitä on nyt ilmestynyt Hyvät toimintatavat Maanmittauslaitoksessa -julkaisu.

Hyvät toimintatavat Maanmittauslaitoksessa pitää sisällään laitoksen tärkeitä periaatteita. Ne on koottu neljän teeman alle, jotka ovat vastuullinen taloudenhoito, esimies- ja työyhteisötaidot, laillisuus ja hyvä hallinto sekä julkisuus- ja yksityisyysperiaatteet. Periaatteet on tiivistetty sidosryhmille suunnattuun julkaisuun, joka löytyy nyt verkkosivuiltamme.

 

Kuvituskuva, jonka vieressä on teksti "Hyvät toimintatavat Maanmittauslaitoksessa"
 

Entistä parempaa palvelua

Verkkojulkaisua täydentää henkilöstölle laadittu hyvien toimintatapojen käsikirja sekä verkkokoulutus. Nykyinen henkilöstö tulee suorittamaan koulutuksen vuoden 2021 aikana ja tulevat työntekijät osana perehdytystään.

– Hyvät toimintatavat Maanmittauslaitoksessa -kokonaisuudella haluamme varmistaa lainmukaisen ja vastuullisen toimintakulttuurin toteutumisen nyt ja tulevaisuudessa. Sillä tarkoitetaan tapoja, joilla varmistetaan toimintamme tarkoituksenmukaisuus niin lainsäädännön kuin eettisten periaatteiden kannalta, kuvaa pääjohtaja Arvo Kokkonen.

Hyvät toimintatavat -julkaisu on Maanmittauslaitoksen strategian ohella luonut vahvan pohjan ensimmäiselle pitkän tähtäimen vastuullisuusohjelman valmistelulle.

– Tavoitteenamme on varmistaa, että Maanmittauslaitoksen toimintaa ohjaavat periaatteet ovat niin nykyisten kuin tulevienkin työntekijöiden tiedossa, ja että niitä osataan soveltaa työn arjessa. Hyvien toimintatapojen toteutumista käytännössä tullaan seuraamaan laitoksen valmisteilla olevassa vastuullisuusohjelmassa, joka julkaistaan syksyllä 2021, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen jatkaa.

– Haluamme taata luottamuksen säilymisen ja tarjota entistä parempaa palvelua yhteiskunnalle, tiivistää Kokkonen.

Pääset tutustumaan periaatejulkaisuumme tästä linkistä.
 

Lisätietoja

Arvo Kokkonen,
Pääjohtaja
puh. +358 40 028 0875
etunimi.sukunimi(at)maanmittauslaitos.fi

Maanmittauslaitos
Vastuullisuus
Palvelut

Uusimmat uutiset ja artikkelit