Kartat kiinnostavat verkkosivuilla kävijöitä

Verkkosivustomme kävijämäärät ovat kasvussa ja Karttapaikka suosituin verkkopalvelumme, kertovat vuoden 2019 kävijätilastot.

Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla oli v. 2017 3 milj. kävijää, v. 2018 3.3 milj. ja 2019 4 milj.Maanmittauslaitoksen verkkosivujen käyttö on lisääntynyt huomattavasti vuoden 2019 aikana. Sivuilla vierailtiin viime vuonna yli neljä miljoonaa kertaa, eli keskimäärin 330 000 kertaa kuukaudessa. Lisäystä vuoteen 2018 verrattuna lähes 18 %.

Sivuston ylivoimaisesti suosituin palvelu on Karttapaikka. Karttapaikalle johtavaa linkkiä klikattiin viime vuonna lähes 1,4 miljoonaa kertaa. Hyvänä kakkosena on Kiinteistötietopalvelu lähes 400 000 kävijällään.

Kartta-aiheiset sisällöt kiinnostavat muutenkin. Esimerkiksi karttapalveluitamme esittelevällä sivulla oli viime vuonna runsaat 215 000 kävijää. Lisäystä edellisvuoteen huimat 41,1 %.

Sähköinen asiointi kasvussa

Sähköiseen asiointipalveluumme lisättiin viime vuonna uusia ominaisuuksia, mikä sekin on tuonut sivuille lisää käyttäjiä. Asiointipalveluun kirjauduttiin viime vuonna noin 196 000 kertaa, yli kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

– On hienoa, että asiakkaat ovat löytäneet uudet palvelumme ja niitä myös käytetään ahkerasti, iloitsee johtava asiantuntija Teija Tarvainen Maanmittauslaitoksen tietopalveluista.

Maanmittauslaitoksen verkkosivuille tullaan eniten hakukoneiden kautta. Niiden osuus liikenteestä on noin 60 %. Suoraan sivustolle tulevien osuus on isompi kuin verkkosivuilla keskimäärin, sillä sivustollamme on paljon vakiokäyttäjiä, jotka siirtyvät haluamaansa palveluun - esimerkiksi Karttapaikalle tai Kiinteistötietopalveluun - suoraan selaimeen tallennetun kirjanmerkin kautta.

Mobiilikäytön eli kännykällä tai tabletilla sivujamme selaavien osuus on jo reilu kolmannes kaikista sivuvierailuista. Näiden osuus on kasvanut noin 10 % vuoteen 2018 verrattuna. Heinäkuussa, parhaaseen loma-aikaan mobiilikäyttäjiä oli 45 % kaikista sivuillamme käyneistä.

Uusimmat uutiset ja blogit