Kävelyä ja henkilöstön kuuntelua

Arvo Kokkonen

Maanmittauslaitoksen tulevaisuuden näkymät kiinnostavat paitsi meitä itseämme myös asiakkaita ja sidosryhmiä. Monia toimintaamme vaikuttavia isoja hankkeita ja aloitteita on käynnistetty. Kun reilun kahden vuoden kuluttua siirrymme seuraavalle vuosikymmenelle, on tehtävissämme tapahtunut muutoksia.

Olen pyrkinyt tekemään ns. maakuntamatkan jokaiseen palvelupisteeseen vähintään kolmen vuoden välein. Tämän vuotinen kierros ajoittui syyskaudelle kesälomien jälkeiseen aikaan. Alkukesä kun oli varsin työllistetty kansainvälisillä tapahtumilla: FIG 2017 Working Week järjestettiin Suomessa, Suomen ja Venäjän rajan rajankäyntivaltuuskunnat saivat työnsä päätökseen ja arktisen alueen paikkatietoinfrastruktuurin johdon kokousvastuu siirtyi Maanmittauslaitokselle Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden myötä.

Muutos koetaan myönteisenä

Maakuntamatkoilla – tai strategiakävelyillä, joiksi niitä myös on kutsuttu – on keskitytty keskustelemaan, miten erilaiset muutokset vaikuttavat työhömme. Kun olen pyytänyt ihmisiä arvioimaan työn muutoksen määrää viimeisen 12 kuukauden aikana, moni on kertonut työnsä muuttuneen osittain huomaamattomasti, pienin askelin. Muutos on voinut olla seurasta teknologian muuttumisesta, lainsäädännön muutoksesta taikka toimintatavan muutoksesta so. prosessimuutoksesta.

Ominaista tämän syksyn keskusteluissa on ollut, että muutos on usein koettu myönteisenä – joko työtä helpottavana tai ainakin rationaalisesti perusteltuna muutoksena. Monipaikkainen työ ja joustava työaika ovat saaneet kiitosta. Vuoden 2016 aikana henkilöstöltä tuli 172 ideaa, joista 51 johti toteutukseen tai jatkokehittämiseen.

Kävelypalavereissa ajatus kulkee

Pienryhmässä kävellessä uskalletaan sovituista teemoista puhua vapaammin ja samalla kertoa omista tunteista ja kokemuksista. Kävelyjen jälkeen yhteinen keskustelu kaikkien pienryhmien kanssa kokoaa kunkin maakuntamatkan sisällön. Nämä ovat olleet minulle antoisia ja avartavia hetkiä. Osa ideoista on voitu panna heti toteutukseen.

Strategiakävely ulkosalla on ajatuksia innostava tapa, ja samalla tulee otettua niitä fyysisen kunnon ylläpitämiseen tuiki tarpeellisia kävelyaskeleita. Kävely jatkuu…

Arvo Kokkonen
pääjohtaja

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Kommentit

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit