Käyttäjät tyytyväisiä Kiinteistövaihdannan palveluun

Kiinteistövaihdannan palvelussa voi tehdä kaupasta esisopimuksen ja hoitaa allekirjoitukset netin välityksellä. Myös sähköisen maanvuokrasopimuksen tekeminen tulee mahdolliseksi lokakuussa. Tutustu Kaarinan kaupungin kokemuksiin Kiinteistövaihdannan palvelun käyttäjänä. Kaupungin maankäyttöinsinööri Tanja Hämäläinen kannustaa muitakin hyödyntämään palvelua.

Miksi aloitte käyttää Kiinteistövaihdannan palvelua?

Me haluamme Kaarinassa olla rohkeita uusien toimintatapojen suhteen ja halusimme selvittää, miten Kiinteistövaihdannan palvelun käyttäminen vaikuttaisi toimintaamme. Haluamme huomioida paremmin asiakkaidemme tarpeet.

Perinteinen kauppa vaatii yhteisen ajan myyjältä, ostajilta ja kaupanvahvistajalta. Aikataulujen yhteensovittaminen on monesti vaikeaa ja sovittu ajankohta voi peruuntua esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Sähköisen kaupan kumpikin osapuoli voi allekirjoittaa silloin, kun on sopiva hetki. Tonttien ostajat voivat myös asua kauempana, jolloin perinteisen kaupan tekeminen vaatisi heitä varaamaan kokonaisen päivän kauppaa varten, kertoo Tanja Hämäläinen Kaarinasta.

Sähköinen kauppa helpottaa kauppojen valmistelua, kun kauppakirjaluonnoksia ja otteita ei tarvitse erikseen lähettää asiakkaille. On myös hyvä, että järjestelmä huomaa mahdolliset virheet kiinteistötunnuksissa ja henkilötiedoissa sekä tarkistaa yrityksien osalta nimenkirjoitusoikeudet.

Mihin olette käyttäneet Kiinteistövaihdannan palvelua?

Olemme käyttäneet palvelua kiinteistöjen ostoihin, myynteihin ja esisopimuksiin.

Miten käytätte palvelua? Onko teillä tietty toimintamalli asian hoitamisessa?

Toimistosihteeri valmistelee sopimukset ja opastaa asiakkaita palvelun käytössä. Maankäyttöinsinööri allekirjoittaa sopimukset ja voi myös tarpeen vaatiessa valmistella sopimuksia. Maankäyttöinsinöörin ollessa estynyt kaupunginarkkitehti allekirjoittaa sopimukset. Myytävien tonttien osalta kauppakirjat allekirjoitetaan heti, kun kauppahinta on maksettu kaupungin tilille.

Miksi palvelun kautta tehdyt kaupat ovat etusijalla toiminnassanne?

Haluamme, että asiointi kanssamme on helppoa. Sähköinen kauppa myös helpottaa omaa työtämme ja säästää työaikaa. Asiakkaamme ovat olleet myös hyvin tyytyväisiä tapaamme tehdä kauppoja ja haluamme palvella heitä jatkossakin sähköisesti kiinteistökauppojen osalta.

Aiotteko ottaa maanvuokraoikeuden perustamisen käyttöön, eli tehdä sopimukset jatkossa sähköisesti?

Kyllä. Olemme olleet tyytyväisiä Kiinteistövaihdannan palveluun ja haluamme laajentaa sähköistä toimintaamme.

Voisitteko ajatella tekevänne jatkossa kaikki kiinteistöjen luovutukset ja vuokrasopimukset sähköisesti?

Olemme valmiit tekemään jatkossa sähköisesti kaikki kiinteistöjen luovutukset, mutta emme halua pakottaa asiakkaitamme tähän. Mikäli asiakas haluaa tehdä sopimuksen perinteisesti, näin toimitaan. Tällöin hän maksaa kaupanvahvistajan palkkion puolikkaan. Sähköisessä sopimuksessa kaupunki hoitaa sopimuksesta aiheutuvat kustannukset.

Mitä terveisiä haluat lähettää muille kunnille sähköisestä asioinnista?

Olemme olleet tyytyväisiä tähän palveluun, sillä se on helpottanut työtämme. Rohkeasti vaan tekemään sähköisiä kauppoja!

Lisätietoja

Tutustu kiinteistövaihdannan palveluun.

Lue lisää siitä, miten kunnat voivat tehdä maanvuokrasopimuksen sähköisesti.

Katso videolta kiinteistövälittäjä Teppo Tuijulan kokemuksia palvelusta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Uusimmat uutiset ja blogit