Hyppää pääsisältöön

Kesämökit vaihtoivat omistajaa vilkkaasti myös lumisena talvena

Kesämökkikaupan vilkas kasvu jatkui tammi–huhtikuussa lumisesta talvesta huolimatta. Rantaan rajoittuvien kesämökkien kaupan kehitys jatkui huimana ollen vuoden 2020 vastaavaan aikaan verrattuna + 52 % ja vuoden 2019 vastaavaan aikaan verrattuna +117 %.

Kuvassa kesämökki vehreässä maisemassa
Kuva:
Antero Aaltonen

– Mökkikaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä. Se todistaa kiinteistövälittäjien väitteet kovasta kysynnästä, koska toteutuneiden kauppojen määrän kasvu on noin valtavaa, sanoo rekisteripäällikkö Taisto Toppinen Maanmittauslaitoksesta.

Mökkien keskihinnat nousseet 21 prosenttia

Kauppojen määrä on kasvanut koko maan tasolla 47 % ja mökkien keskihinta on noussut 21 %, kun vertaillaan vuosia 2020 ja 2021 tammikuusta huhtikuuhun.

– Saamieni tietojen mukaan markkinoilla ei tule myyntiin niin paljon mökkejä kuin on kysyntää. Nyt kannattaa laittaa mökki myyntiin, jos on vähänkin sellaisia ajatuksia tai itse käyttää mökkiä vain vähän. Tämä kuuma markkinatilanne ei tule jatkumaan vuosia, Toppinen kertoo.

Mökkikauppa on erityisen vilkasta Etelä-Savossa.

– Uskon, että moni hakee hyvää tonttia itselleen sopivalta etäisyydeltä, jolloin rakennusten kunnolla ei ole niin väliä, koska rakennukset voidaan purkaa ja korvata nykyaikaisella loma-asunnolla. Tällaisen kohteen voi saada aika edullisestikin, Toppinen toteaa.

Tilastoja kiinteistökaupoista voi tutkia Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä palvelusta Tilastotietoa kiinteistökaupoista. Palvelussa tilastotietoa on jaoteltu muun muassa sen mukaan, sijaitseeko kiinteistö vesialueen äärellä, ja minkä kokoinen kiinteistö on.

Lisätietoja

Rekisteripäällikkö Taisto Toppinen, 0400 175 387, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Kiinteistöt
Kiinteistökauppa
Kiinteistökaupparekisteri

Uusimmat uutiset ja artikkelit