Hyppää pääsisältöön

Kiinteistökirjaamisen hakemusten käsittelyssä on ruuhkaa

Kiinteistökauppoja tehdään edelleen vilkkaasti ja vireillä olevien lainhuutojen sekä vuokraoikeuksien rekisteröintien määrä on jatkanut kasvuaan. Tämä on aiheuttanut ruuhkaa hakemusten käsittelyyn. Tällä hetkellä lainhuudoissa ja vuokraoikeuksissa käsittelyaika on keskimäärin 4 kuukautta ja kiinnityshakemuksissa keskimäärin 2 kuukautta hakemuksen saapumisesta.

Odotathan rauhassa, sillä olemme sinuun yhteydessä, kun hakemuksesi otetaan käsittelyyn. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme vain erittäin kiireellisissä asioissa. Näin vapautamme henkilöstöllemme aikaa työskennellä lisääntyneen kysynnän ja ratkaisujen parissa mahdollisimman tehokkaasti sekä asiakaspalvelussamme että kiinteistökirjaamisen ratkaisutoiminnassa.

Pahoittelemme ruuhkasta aiheutunutta harmia ja teemme parhaamme tilanteen korjaamiseksi mahdollisimman pian.

Yhteydenottoa odottaessa kannattaa tutustua näihin vinkkeihin

 • Hyödynnä sähköisiä palvelujamme ja toimita kaikki täydennykset ja liitteet meille viipymättä. Sähköisesti haetuista kiinnityksistä ja panttikirjan siirroista suurin osa ratkaistaan välittömästi.
   
 • Osa asiakirjoista tarvitaan liitteeksi alkuperäisinä. Nämä asiakirjat voi toimittaa postitse ja ne palautetaan viipymättä. Lisätietoa ja ohjeita kiinteistön omistusoikeuden rekisteröimiseksi.
   
 • Tarkista, että varainsiirtovero on maksettu ja varainsiirtoveroilmoitus on annettu. Erillisiä kuitteja ei Maanmittauslaitokselle hakemuksen liitteeksi tarvita. Nämä voi tarkistaa sähköisesti OmaVero-palvelussa. Varainsiirtoveron maksuohjeet löydät täältä.

Suosittelemme asiointia sähköisten kanaviemme kautta

Asiointipalvelu henkilöasiakkaille:

 • katso oman kiinteistösi ja vireillä olevien kirjaamisasioiden tiedot
 • hae lainhuutoa tai maanmittaustoimitusta
 • osta kiinteistöihin liittyviä otteita ja todistuksia
 • lähetä vireillä olevaan hakemukseen liittyviä täydennyksiä.

Kiinteistövaihdannan palvelu:

 • tee kiinteistön luovutus verkossa
 • hae kiinnitystä tai sähköisen panttikirjan siirtoa.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

029 530 1110 (suomeksi)

029 530 1120 (ruotsiksi)

asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi

Asiakaspalvelu

Uusimmat uutiset ja artikkelit