Hyppää pääsisältöön

Kiinteistötietojen tulostepalvelun muutokset 14.2.2017

Versionvaihdon myötä Kiinteistötietojen tulostepalvelun kiinteistörekisterin otteille tulee muutamia muutoksia 14.2.2017 alkaen.

Palvelussa on käyttökatko versionvaihdon takia siten, että kiinteistörekisterin otteet ovat poissa käytöstä ma 13.2. klo 12:00 alkaen. Tuotteet ovat käytettävissä jälleen tiistaiaamuna 14.2. klo 8:00 alkaen.

Kiinteistörekisterin päivityksestä johtuen 10. - 13.2. välisenä aikana kiinteistörekisterin otteilla rekisteritilannepäivämäärä on perjantai 10.2. Tästä huolimatta otteista ei asiallisesti mitään tietoa puutu, koska rekisteröintejä ei tuona aikana tehdä.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin otteet ovat käytössä koko versionvaihdon ajan.

Kiinteistörekisteriotteen muutokset

Osuusmerkintöjä poistuu

Osakaskiinteistön otteella osiossa ”Osuudet yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin" ei esitetä enää vanhoja osuusmerkintöjä, eikä myöskään ”Ei osuutta” -merkintöjä, koska ne poistuvat kiinteistörekisterin tietosisällöstä.

Otteella esitetään vain osuudet, joissa on yhteisen alueen tai erityisen etuuden kiinteistötunnus.

Käyttöoikeusyksikkölajin seliteteksti muuttuu

Käyttöoikeusyksikkölajin 502 seliteteksti muuttuu

  • Vanha:"Luonnonsuojelualue" "Naturskyddsområde"
  • Uusi:"Luonnonsuojelualue, yksityinen" "Naturskyddsområde, privat"

Käyttöoikeusyksikkölaji esitetään rekisteriyksikön kiinteistörekisteriotteella osiossa "Rasitteet, käyttöoikeudet ja käyttörajoitukset".

Lisäksi tulee joitakin uusia käyttöoikeusyksikkölajeja.

Käyttöoikeusyksikön otteen muutokset

Perustiedot-osiossa ei esitetä enää yksityisteiden kuntakohtaisia tunnuksia, koska ne poistuvat rekisterin tietosisällöstä.

Esimerkki perustiedot osion poistuvat rivistä:

Kuntakohtaiset tunnukset: T219 Valkeala (909)

Muutos otteiden virhekäsittelyyn

Kiinteistötietojen tulostepalvelusta pyydettävien otteiden virhekäsittelyyn tulee seuraava muutos. Jos kyselyssä on rekisteriyksikkö, jota ei löydy, haun tuloksena on aiemmin palautettu HTML-sivu HTTP-tunnuksella 200 ja sivulla on virheilmoitus suomeksi ja ruotsiksi, ”Virheellinen kiinteistötunnus. Felaktig fastighetsbeteckning.”

Virhekäsittely muuttuu siten, että palautetaan HTTP 500 ilman virheilmoitustekstiä, jos kyselyssä on yksikin rekisteriyksikkö, jota ei löydy.

Uusimmat palvelutiedotteet