Hyppää pääsisältöön

Kiinteistöveropäätöksen tietojen korjaaminen: miten toimia?

Maanmittauslaitokseen tulee nyt kysymyksiä kiinteistöverosta, sillä vuoden 2022 kiinteistöveropäätökset ovat OmaVerossa. Kokosimme tähän uutiseen meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. 

Uusi ja vanha talo vierekkäin
Kuva:
Antero Aaltonen

Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista kiinteistöveron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. 

Kiinteistöveroilmoituksen pinta-alatiedot 

Ota yhteyttä suoraan Verohallintoon, kun kyse on kiinteistöverosta ja siihen vaikuttavista kiinteistötiedoista. Korjauksia ei voi tehdä puhelimitse. 

Maanmittauslaitoksella on tiedossa vain kiinteistön kokonaispinta-ala, minkä vuoksi Maanmittauslaitoksen ja Verohallinnon pinta-alatiedot saattavat olla ristiriidassa. Maanmittauslaitos ei voi muuttaa kiinteistön käyttötarkoitusta eikä Veron pinta-alatietoja. Maapohjan käyttötarkoitus vaikuttaa kiinteistöveroon. 

Lue lisää kiinteistöverosta Verohallinnon verkkosivuilta.

Lue Verohallinnon uutinen (16.3.2022): Kiinteistöveroilmoitukset nyt OmaVerossa − viime vuodelta kiinteistöveroa on maksamatta yli 16 miljoonan euron verran

Kiinteistön rakennus- ja huoneistotietojen korjaaminen

Jos haluat korjata omistamasi kiinteistön rakennus- ja huoneistotietoja, ota yhteyttä kiinteistösi sijaintikuntaan. 

Tiedot rakennuksista ja huoneistoista ovat rakennus- ja huoneistorekisterissä (RHR), jota ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto (DVV). DVV ylläpitää ja tarkistaa rekisteriä yhteistyössä kuntien rakennusvalvontaviranomaisten kanssa. 

Lue lisää rekisteröitävistä tiedoista DVV:n verkkosivuilta.

Kiinteistövero
Kiinteistöt
Asiakaspalvelu

Uusimmat uutiset ja artikkelit