Hyppää pääsisältöön

Kommentoi osoitetietojärjestelmän sanastoluonnosta

Valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän tueksi luodaan sanasto, joka selkeyttää järjestelmään liittyviä termejä. Sanastoluonnos on nyt kommentoitavana. Tutustu luonnokseen ja jätä kommenttisi viimeistään 11.6.

Vaaleanpunaisen kivitalon seinä ja osoitekyltti, jossa lukee "Valtakatu".
Kuva:
Julia Hautojärvi

Suomeen kehitetään uutta valtakunnallista osoitetietojärjestelmää, joka kokoaa osoitetiedot yhteen ja josta ne voidaan tarjota yhteiskunnan käyttöön laadukkaina ja ajantasaisina. Osana kehittämistyötä on koostettu sanasto, jolla pyritään edistämään selkeää viestintää ja osoitetietojärjestelmän tehokasta kehittämistä.

Sanasto on tarkoitettu työvälineeksi valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän kehittäjille, osoitetietoa tuottaville kunnille sekä osoitetiedon käyttäjille. Siitä on hyötyä kaikille osoitteita koskevia termejä ja määritelmiä tarvitseville. Sanasto edistää myös julkisen hallinnon tietojen yhteentoimivuutta.

Mukana luonnoksessa on 21 suomenkielistä käsitettä. Ruotsin- ja englanninkieliset vastineet on tarkoitus lisätä sanastoon myöhemmin.

Sanaston laatineessa työryhmässä ovat mukana Digi- ja väestötietovirasto, Posti, ympäristöministeriö, Helsingin kaupunki, Maanmittauslaitos ja Sanastokeskus.

Kommentoi lausuntopalvelussa 11.6. mennessä

Sanastoa voi kommentoida organisaation tai yksittäisen henkilön nimissä. Tavoitteena on saada asiantuntijapalautetta kaikilta tärkeiltä sidosryhmiltä. Saatuja kommentteja hyödynnetään sanaston viimeistelyssä.

Kaikenlaiset sanastoa koskevat kommentit ovat tervetulleita. Voit kommentoida niin termejä kuin määritelmiä ja huomautuksia sekä esittää konkreettisia parannusehdotuksia.

Kommentoi sanastoluonnosta lausuntopalvelu.fi:n kautta. Kommentointi edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista palveluun. Huomaathan, että kaikki lausunnot ovat julkisia ja ne julkaistaan lausuntopalvelussa.

Tutustu luonnokseen (pdf) 

Kommentoi lausuntopalvelussa

Lisätietoja

Paula Ahonen-Rainio, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Osoitetietojärjestelmä
Paikkatieto

Uusimmat uutiset ja artikkelit