Hyppää pääsisältöön

Kommentoi osoitetietojärjestelmän tietomallia ja laatuvaatimuksia

Kehitteillä olevan valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän tietomallin ja laatuvaatimusten luonnokset on julkaistu kommentoitavaksi. Toivomme kommentteja erityisesti kunnilta, kuntien järjestelmätoimittajilta ja osoitetiedon hyödyntäjiltä. Kommentointia on jatkettu 23.11.2021 saakka Otakantaa.fi-palvelussa ilmenneiden ongelmien vuoksi.

Grafiikka, johon on kuvattu tontteja ja alueita osoitteineen.

Maanmittauslaitos valmistelee valtakunnallista osoitetietojärjestelmää. Tulevaisuudessa järjestelmästä on saatavissa kaikki kuntien rakennuksille, kiinteistöille ja muille kohteille antamat osoitteet luotettavasti, ajantasaisina ja virheettöminä. Tavoitteena on, että jatkossa julkishallinnon tietojärjestelmät ja muut osoitetiedon hyödyntäjät käyttävät laajasti valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän tietoja.

Tietomalli määrittelee, miten osoitetieto mallinnetaan valtakunnallisessa osoitetietojärjestelmässä.

Laatuvaatimusten tarkoituksena on kuvata, millaista osoitetietojärjestelmän sisältämän ja sinne tarjottavan osoitetiedon tulee olla tietosisällöltään, jotta se olisi osoitetietojärjestelmään sopivaa ja laadukasta.

Luonnoksia on valmisteltu yhteistyössä kuntien ja osoitetiedon hyödyntäjien kanssa.

Kommentoi 23.11. mennessä  kommentointiaikaa on jatkettu 

Tietomallia ja laatuvaatimuksia kehitetään edelleen kommenttien perusteella. Tarkennetut versiot tietomallista ja laatuvaatimuksista julkaistaan myöhemmin, ja niitä hyödynnetään valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän kehittämisessä. 

Kommentointiaikaa on jatkettu 23.11.2021 saakka Otakantaa.fi-palvelussa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Pyydämme myös jo aiemmin kommenttinsa jättäneitä lähettämään kommenttinsa uudelleen, jotta voimme varmistaa kaikkien kommenttien saapumisen perille.

Voit tutustua luonnoksiin Otakantaa.fi-palvelussa ja lähettää kommenttisi sähköpostilla asiantuntija Suvi Heittolalle (etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi).

Lisätietoja

Asiantuntija Suvi Heittola, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Lisätietoja valtakunnallisesta osoitetietojärjestelmästä: maanmittauslaitos.fi/osoitetietojarjestelma

Osoitetietojärjestelmä
Yhteentoimivuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit