Hyppää pääsisältöön

Kommentoi valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän tietomallia ja laatuvaatimuksia

Kehitteillä olevan valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän tietomallin ja laatuvaatimusten luonnokset on julkaistu kommentoitavaksi. Toivomme kommentteja erityisesti kunnilta, kuntien järjestelmätoimittajilta ja osoitetiedon hyödyntäjiltä. Kommentointi on auki Otakantaa.fi-palvelussa 30.9.–22.10.2021.

Grafiikka, johon on kuvattu tontteja ja alueita osoitteineen.

Maanmittauslaitos valmistelee valtakunnallista osoitetietojärjestelmää. Tulevaisuudessa järjestelmästä on saatavissa kaikki kuntien rakennuksille, kiinteistöille ja muille kohteille antamat osoitteet luotettavasti, ajantasaisina ja virheettöminä. Tavoitteena on, että jatkossa julkishallinnon tietojärjestelmät ja muut osoitetiedon hyödyntäjät käyttävät laajasti valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän tietoja.

Tietomalli määrittelee, miten osoitetieto mallinnetaan valtakunnallisessa osoitetietojärjestelmässä.

Laatuvaatimusten tarkoituksena on kuvata, millaista osoitetietojärjestelmän sisältämän ja sinne tarjottavan osoitetiedon tulee olla tietosisällöltään, jotta se olisi osoitetietojärjestelmään sopivaa ja laadukasta.

Luonnoksia on valmisteltu yhteistyössä kuntien ja osoitetiedon hyödyntäjien kanssa.

Kommentoi 22.10.2021 mennessä

Tietomallia ja laatuvaatimuksia kehitetään edelleen kommenttien perusteella. Tarkennetut versiot tietomallista ja laatuvaatimuksista julkaistaan myöhemmin, ja niitä hyödynnetään valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän kehittämisessä. Kommentointi on auki 22.10.2021 saakka.

Tutustu luonnoksiin ja jätä kommenttisi Otakantaa.fi-palvelussa.

Tietomallia ja laatuvaatimuksia esiteltiin webinaarissa 30.9. Katso tilaisuuden tallenne tästä linkistä. Tallenne on katsottavissa 14.10. saakka.

Lisätietoja

Asiantuntija Suvi Heittola, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Lisätietoja valtakunnallisesta osoitetietojärjestelmästä: maanmittauslaitos.fi/osoitetietojarjestelma

Osoitetietojärjestelmä
Yhteentoimivuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit