Kyttäävätkö kännykkä ja älytalo sinua? Vastauksia haetaan SuomiAreenalla Porissa

SuomiAreenalla Porissa on luvassa hyvin ajankohtainen keskustelu paikkatiedon turvallisuudesta. Keskustelua juontava YLE:n toimittaja Annika Damström kertoo uuden teknologian ja tulevaisuusteemojen olevan mielenkiintoisia.

Kuvassa kasvokuvat SuomiAreenassa järjestettävään keskusteluun osallistuvista puhujista.

Maanmittauslaitos isännöi ”Kuka tietää missä liikut ja miten vietät aikaasi?” otsikolla keskustelua Eetunaukiolla 17.7. klo 17.30. Lavalle astuvat silloin maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, futuristi - tulevaisuustutkija Elina Hiltunen sekä Maanmittauslaitoksesta ylijohtaja Jarkko Koskinen ja pääjohtaja Arvo Kokkonen. Vierailijoina keskustelussa ovat mukana myös geokätköilyn asiantuntija Pirita Ihamäki sekä valmiuspäällikkö Kari Petäjä SPR:stä.

Keskustelua moderoiva toimittaja Annika Damström YLE:stä toivoo, että keskustelu lähtee lentoon heti alusta.

– Parasta on, jos keskustelussa ilmenee sellaista, joka yllättää niin juontajan kuin yleisönkin, kertoo Damström.

Vuolaana puhujana tunnetun ylijohtaja Jarkko Koskisen Damström sanoo pitävänsä kurissa tarvittaessa vaikka ärähtämällä.

– Muutoin pyydän puhujilta lyhyitä, napakoita vastauksia, kertoo Damström.

Aiheena paikkatiedon turvallisuus on hyvin ajankohtainen ja koskettaa meistä lähes jokaista. Älypuhelin voi tallentaa käyttäjän sijaintitietoa, ja sovellus voi jakaa sitä eteenpäin jopa käyttäjän tietämättä.

– Uusi teknologia ja tulevaisuusteemat ovat mielenkiintoisia, sanoo Damström.

Älyasumisesta kuullaan kävelyluennolla

Uusista teknologioista on luvassa tietoa myös asuntomessujen yhteydessä järjestettävillä Älykävelyillä.  Maanmittauslaitos järjestää kaksi kävelyretkeä, ensimmäinen tiistaina ja toinen torstaina. Kävelyjen isäntä, ylijohtaja Jarkko Koskinen kertoo niissä sisätilapaikannuksesta, esineiden internetistä ja asumisen neuroverkoista. Noin tunnin kestävälle kävelylle lähdetään Isolinnankatu 18:sta ja lopuksi osallistujat voivat tutustua asuntomessuihin. Ennakkoilmoittautuminen kävelylle ja koko Maanmittauslaitoksen ohjelma löytyy sivuiltamme.

SuomiAreenan tämän vuoden teema on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus.

Lisätietoja

Viestintäjohtaja Pirkko Yliselä, 040 504 3684

Ylijohtaja Jarkko Koskinen, 050 337 2902

Kommentit

Uusimmat uutiset ja blogit