Hyppää pääsisältöön

Laajennamme asiakaspalautteen keräämistä

Maanmittauslaitoksen strateginen tavoite on vahvistaa asiakaslähtöisyyttä. Yksi konkreettinen askel tavoitteen toteuttamiseksi on uudistaa asiakaspalautteen keräämistä.

Asiakaspalvelun työntekijä.
Kuva:
Julia Hautojärvi

Lokakuussa 2021 alkoi ensimmäinen kokeilu Maanmittauslaitoksen puhelinpalvelun tekstiviestipalautekyselyistä. Palautekyselyitä päätettiin jatkaa vuoden 2022 aikana säännöllisesti toteutettavina kyselyinä.

Kyselyillä selvitettiin asiakkaiden tyytyväisyyttä saamaansa asiakaspalveluun arviointiasteikolla 1–5 (1 = erittäin tyytymätön ja 5 = erittäin tyytyväinen). Asiakkaat saivat halutessaan antaa myös sanallista palautetta.

Ystävällistä palvelua

Sanapilvessä näkyy suomenkielisen asiakaspalvelun palautteissa mainittuja sanoja, joista eniten toistuivat ystävällinen, palvelu sekä asiantuntevaa.Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun ollaan palautteiden perusteella pääosin todella tyytyväisiä: sekä suomenkielisen että ruotsinkielisen puhelinpalvelun palautteiden keskiarvo oli 4,7.

Avoimissa vastauksissa korostui ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Kritiikkiä tuli selvästi vähemmän. Kritiikin kohteena olivat mm. monimutkaiset verkkosivut.

”Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Hyvä mieli jäi puhelun jälkeen. Kiitoksia, jatkakaa vain samaan malliin.”

”Sain asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Asia tuli nopeasti hoidettua kuntoon.”

”Nettisivut ovat monimutkaiset ja sekavat.”

Lähtökohtana asiakkaan näkökulma

Asiakaspalautteen keräämisen laajentaminen on osa myös Maanmittauslaitoksen vastuullisuusohjelmaa, jonka yksi konkreettinen vastuullisuusteko on jatkuva asiakastyytyväisyyden mittaaminen. Tavoitteena on kehittää palveluja yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

– Palautteiden avulla haluamme vahvistaa asiakasnäkökulmaa kehittämisessä ja asiakaslähtöisyyttä palveluissamme. Laajennamme vaiheittain tapoja ja kanavia, joilla asiakaspalautetta kerätään, kertoo asiakkuusjohtaja Susanne Hellman.

Lisätietoja

Asiakkuusjohtaja Susanne Hellman, 050 535 0780, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Asiakaspalvelu
Maanmittauslaitos

Uusimmat uutiset ja artikkelit