Hyppää pääsisältöön

Lähetä täydennykset asiointipalvelusta

Onko sinulla kirjaamisasia eli lainhuutoon, kiinnityksiin tai erityisiin oikeuksiin liittyvä asia vireillä Maanmittauslaitoksessa? Jos olet saanut pyynnön täydentää jo tehtyä hakemusta, voit lähettää täydennykset nyt asiointipalvelun kautta. 

Kirjaamisasian käsittelijältä täydennyspyyntö

Kirjaamisasian päätöksen pohjalle tarvitaan monenlaisia virallisia asiakirjoja. Jos hakemuksesta on puuttunut jotain tai esimerkiksi lainhuutohakemus on käynnistynyt kaupanvahvistajan tekemästä kiinteistönluovutusilmoituksesta, pyytää kirjaamisasian käsittelijä hakemuksen yhteyshenkilöä toimittamaan tarvittavat asiakirjat. Täydennyspyynnössä ilmoitetaan myös asianumero, jolla täydennettävä asia löytyy asiointipalvelusta. 

Huomaathan, että osa asiakirjoista on toimitettava alkuperäisinä postitse. Asian käsittelijä ilmoittaa täydennyspyynnössä mitkä asiakirjat on toimitettava alkuperäisinä. 

Asiointipalvelun ”Käynnissä olevat asiat”

Asiointipalvelun aloitusnäkymässä on lista ”Käynnissä olevat asiat”, josta näet kaikki käynnissä olevat kirjaamisasiasi eli lainhuudot, kiinnitykset ja erityisen oikeuden kirjaamiset sekä kiinteistöjäsi koskevat maanmittaustoimitukset.

Etsi listalta asia, jonka asianumero vastaa asian käsittelijän ilmoittamaa asianumeroa. Klikkaa asia auki ja saat näkyville painikkeen ”Täydennä hakemusta”. Painikkeesta aukeavalla lomakkeella voit lähettää pyydetyt liiteasiakirjat sekä jättää sanallisen selvityksen. Asiakirjat on toimitettu Maanmittauslaitokselle, kun saat kuittauksen ”Täydennykset on vastaanotettu”. 
 

Uusimmat palvelutiedotteet