Lipas-liikuntapaikkoja täydennetty rasteriaineistoilla Paikkatietoikkunassa

Paikkatietoikkuna: Lipas liikuntapaikat
Lipas-liikuntapaikoista löytyvät esimerkiksi monien kuntien maastopyöräreitit. Maanmittauslaitoksen paikkatietoasiantuntija Olli löysi Iisalmesta mielenkiintoisen oloisen maastopyöräreitin, ja ehti jo tutkia reitin varrella olevia liikuntapalveluitakin. Karttapalluroita klikkaamalla aukeaa lisätietoja, kuten kuvassa näkyvä Mansikkaniemen uimapaikka, jossa voi virkistäytyä kesäisellä pyöräretkellä. Reitin varrella näyttäisi olevan myös vesipiste, kota, kylpylä ja nuotiopaikka.

Aiemmin kesällä lisättiin Paikkatietoikkunaan Lipas-liikuntapaikat erillisinä vektoritasoina Paikkatietoikkunaan. Vektoriaineistojen tyylin voi käyttäjä määritellä itse, mutta muuten aineisto esitetään aina oletusvisualisoinnilla. 

Nyt aineistoa on täydennetty vielä lisäämällä mukaan valmiiksi visualisoidut wms- eli rasteriaineistot. Näiden tyyliä ei käyttäjä voi muuttaa, mutta ne on jo valmiiksi visualisoitu mukavan havainnollisesti. 

Yhteensä Lipas- liikuntapaikkoja, jotka ovat Jyväskylän yliopiston ylläpidossa, on nyt Paikkatietoikkunassa 313, joista vähän yli puolet on rasteritasoja. 

Pääset tästä Paikkatietoikkunaan

Uusimmat uutiset ja blogit