Maanmittauslaitokselle palkinto avoimesta datasta

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus, COSS ry, on antanut Maanmittauslaitokselle Open World Hero -tunnustuksen. Palkinnon tavoitteena on edistää tietojärjestelmien avoimuutta.

Kuvassa palkinnon vastaanottanut Petri Koripinen sekä COSS ry:n edustajat.
Kuva:
COSS ry

Vuosittain jaettava Open World Hero -tunnustus myönnetään Suomessa merkittävää työtä tietojärjestelmien avoimuuden eteen tehneelle henkilölle tai organisaatiolle. COSS ry aloitti palkitsemisen vuonna 2013, ja palkinto jaetaan vuosittain. Kiertopalkintona on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn lasimosaiikkipallo In the Nucleus, Ytimessä.

Maanmittauslaitoksen edustajana palkinnon vastaanotti ylijohtaja Petri Korpinen. Palkinto annettiin 30.1. torstaina Tampereella COSS ry:n järjestämässä kansainvälisen teknologia-alan Smart City Mindtrek-konferenssin yhteydessä.

– Maanmittauslaitos on ollut edelläkävijänä julkisella sektorilla tiedon avaajana ja tarjoajana. Tämä on ollut meille tietoinen, strateginen valinta, jolla olemme pyrkineet edistämään osaltamme hallinnon tietovarantojen ja sitä kautta yhteiskunnan avoimuutta, kertoo Korpinen.

Palkinnon perusteluissa Maanmittauslaitosta luonnehditaan uranuurtajaksi julkisen datan avaamisessa: "Maanmittauslaistos on Suomen infrastruktuurin kivijalka, se on vanhempi kuin posti. Maanmittauslaitos on kehittynyt historian mukana ja se on datan ja rajapintojen avaajana erinomainen esimerkki Suomen älykkäästä infrastruktuurista, joka osaltaan vie meitä kohti datataloutta."

– Saamamme tunnustus on osoitus siitä, että tekemällämme työllä on merkitystä yhteiskunnassamme ja sitä myös arvostetaan, Korpinen toteaa.

Maanmittauslaitoksella on useita avointa dataa tarjoavia palveluita. Paikkatietoa ja karttoja tarjoavat muun muassa Paikkatietoikkuna ja palvelut, joissa voi katsoa ja ladata vanhoja karttoja. Lisäksi avoimesti käytettävissä on tilastotietoa kiinteistökaupoista

– Jatkamme tällä tiellä jatkossakin ja toivomme, että avoin data säilyttää asemansa tulevaisuudessakin tietosuojavaatimusten lisääntyessä. Tiedon käyttötarpeet tulevat varmasti kasvamaan tekoälyn hyödyntämisen myötä, sanoo Korpinen.

Lisätietoja

Ylijohtaja Petri Korpinen, 040 505 7421, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi 

Katso kaikki Maanmittauslaitoksen palvelut
 

Uusimmat uutiset ja blogit