Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitokselle yhteiskunnan avoimuuden edistämisen tunnustuspalkinto Jääraappa

Tutkivan journalismin yhdistys on myöntänyt Maanmittauslaitokselle 12.5.2022 yhteiskunnan avoimuuden edistämisen tunnustuspalkinto Jääraapan kartta-aineistojen avaamisesta.

Antti Kosonen ja onnittelukukat sekä Jääraappa-tunnustus.
Antti Kosonen.
Kuva:
Hanna Nikkanen

Maanmittauslaitos on avannut esimerkillisesti paikkatietoja koskevaa dataansa ja mahdollistanut sillä monet tutkivat jutut. Esimerkiksi maankäyttöä koskeva data ja useita vuosikymmeniä kattava ilmakuva-aineisto tarjoavat korvaamattomia apuvälineitä esimerkiksi paikallis- ja ympäristöjournalismille.

– Toimittajat tarvitsevat monipuolisia kartta-aineistoja esimerkiksi metsäkadon seuraamiseen ja viherpesun paljastamiseen, ja näissä asioissa tutkivalla journalismilla on enemmän tekemistä kuin koskaan aiemmin. Ilmastotoimiin ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvän tutkivan journalismin kysyntä on kasvanut Suomessa paljon, sanoo hallituksen jäsen Hanna Nikkanen.

Jääraappa-tunnustuksen vastaanotti Maanmittauslaitoksen innovaatiojohtaja Antti Kosonen.

– Maanmittauslaitoksen ytimessä on tuottaa yhteiskuntaa palvelevaa tietoa. Lämmin kiitos koko Maanmittauslaitoksen puolesta Tutkivan journalismin yhdistykselle arvokkaasta tunnustuksesta demokraattisen yhteiskuntamme hyväksi, Antti Kosonen kommentoi.

Tutkivan journalismin yhdistys palkitsi vuoden 2021 Lumilapiolla Paavo Teittisen Helsingin Sanomissa julkaistun artikkelin ihmiskaupparikosten tutkinnan ongelmista. Maanmittauslaitos onnittelee lämpimästi toimittaja Paavo Teittistä ja Helsingin Sanomia ansiokkaasta journalismista.

Lähde: Tutkivan journalismin yhdistys ry:n tiedote.

Aineistot
Paikkatieto
Kartat

Uusimmat uutiset ja artikkelit