Maanmittauslaitoksen aukioloajat muuttuvat

Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelupisteiden aukioloajat muuttuvat 16.1.2017 alkaen.  Asiakaspalvelupisteiden aukioloaikoja kavennetaan, koska asiakaskäynnit palvelupisteissä ovat vähentyneet ja palvelua tarjotaan yhä enemmän puhelimessa, sähköpostitse ja verkossa.

– Maanmittauslaitoksen tehokkuutta ja tuottavuutta parannetaan julkisen hallinnon kehittämislinjausten ja palvelupisteselvityksen mukaisesti. Tämän vuoksi kaikkien palvelupisteiden aukioloaikoja tarkistetaan vastaamaan nykyisiä ja ennakoitavia asiointimääriä. Samalla huomioidaan sähköisen asioinnin käyttöönoton ja muun kehittämisen vaikutukset asioinnin tarpeeseen paikanpäällä, kertoo Maanmittauslaitoksen tietopalveluista vastaava johtaja Antti Saarikoski.

Aukioloaikojen muuttaminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä. Palvelupisteiden määrä ei vähene ja Maanmittauslaitos palvelee jatkossakin valtakunnallisesti.

Aukioloajat perustuvat asiakasmääriin

Asiakasmäärältään suuret palvelupisteet ovat jatkossa auki jokaisena arkipäivänä klo 9.00–16.15. Nämä palvelupisteet ovat Helsinki, Kuopio, Oulu, Rovaniemi, Tampere, Turku ja Vaasa.

Osa palvelupisteistä on avoinna joko kahtena tai kolmena päivänä viikossa klo 9.00–16.15. Aukiolopäivät vaihtelevat palvelupisteittäin.

Kaksi päivää viikossa avoinna olevat palvelupisteet:

  • ma ja ti: Iisalmi, Ivalo, Kuusamo, Lappeenranta, Lohja ja Seinäjoki
  • to ja pe: Kajaani, Kokkola, Lahti, Porvoo, Savonlinna ja Tornio

Kolme päivää viikossa avoinna olevat palvelupisteet:

  • ma, ti ja ke: Hämeenlinna, Joensuu, Maarianhamina ja Mikkeli
  • ke, to ja pe: Jyväskylä, Kouvola ja Pori

Valtakunnallinen asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkipäivisin klo 9.00–16.15. Lisäksi asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Myös postitse voi edelleen asioida. Hakemuksia voi jättää palvelupisteen ulkopuolella olevaan lukolliseen postilaatikkoon myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Ennakkoajanvaraus yhdeksällä paikkakunnalla

Palvelupisteiden Alajärvi, Huittinen, Ikaalinen, Kemijärvi, Nurmes, Närpiö, Saarijärvi, Salo ja Ylivieska asiakaspalvelun toimintamallia uudistetaan ja niissä otetaan käyttöön ennakkoajanvarausmahdollisuus. Siinä asiakas ottaa ensin yhteyden valtakunnalliseen puhelinpalveluun. Mikäli asia on luonteeltaan sellainen, että se ei ratkea puhelimessa, siirtää asiakaspalvelusihteeri asian ratkaistavaksi palvelupisteeseen.

Näiden palvelupisteiden osalta ulkopuolella oleva lukollinen postilaatikko poistetaan vähäisen käytön vuoksi.

Kuntia ja maakuntien liittoja kuultiin

Aukioloaikojen kaventamisesta järjestettiin kuulemiskierros. Kuntien ja maakuntien liittojen lausunnoissa ei tullut esiin seikkoja, jotka estäisivät uusien aukioloaikojen käyttöönoton. Lausunnot otettiin huomioon mahdollisuuksien mukaan päätöksenteossa.

Palvelupisteiden uudet aukioloajat löytyvät 16.1. alkaen osoitteesta www.maanmittauslaitos.fi/yhteystiedot.

Lisätietoja

Johtaja Antti Saarikoski, 040 501 0151, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit