Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitoksen historiallisten ilmakuvien arkisto avautuu -tallenne webinaarista julkaistu

Maanmittauslaitos julkaisi historiallisten ilmakuvien arkiston kansalaisten, yritysten ja organisaatioiden käyttöön 1.6.  Järjestimme aiheesta webinaarin 3.6, jonka tallenne on saatavilla tältä sivulta kahden viikon ajan.

vertaileva kuvakaappaus Leppävaarasta mustavalkoinen kuva 50 luvulta ja vertailu nykypäivään.
Kuva:
Paikkatietoikkuna

Arkiston avautuminen on hyvä uutinen monelle ammattilaiselle. Vanhoja ilmakuvia hyödynnetään esimerkiksi alue- ja yhdyskuntasuunnittelussa, kulttuuriperintökohteiden inventoinnissa sekä tutkimustyössä. Myös esimerkiksi sukututkijat sekä kartoista ja vaikkapa kylien historiasta kiinnostuneet voivat hyödyntää avointa palvelua.

Yleisön saataville tuli kymmeniä tuhansia kuvia, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta. Kuvia voi selata ja vertailla Paikkatietoikkunaan rakennetun työkalun avulla.

Lue tiedote ja tutustu palvelun ohjemateriaaleihin

Webinaarin 3.6. ohjelma

  • Historialliset ilmakuvat avoimesti saataville – miksi tehtiin, miten tehtiin? Heli Laaksonen, kartastopäällikkö (esitysmateriaali, pdf)
  • Ilmakuvauksen historian siivillä. Millaista oli ilmakuvaus ennen ja mitä se on nyt? Juha Vilhomaa, peruspaikkatietoyksikön johtaja (esitysmateriaali, pdf)
  • Näin hyödynnät historialliset ilmakuvat -palvelua ja ideoita käyttöön. Sini Pöytäniemi, paikkatietoasiantuntija
  • Aikaa kysymyksille

Webinaarin tallenne 

Tallenne oli katsottavissa kaksi viikkoa. 

Ilmakuvaus
Kartat
Palvelut

Uusimmat uutiset ja artikkelit