Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen eläkkeelle 1.10.2022

Maanmittauslaitoksen pitkäaikainen pääjohtaja, diplomi-insinööri, Arvo Kokkonen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.10.2022 alkaen. Kokkonen on toiminut Maanmittauslaitoksen pääjohtajana vuodesta 2012.

Arvo Kokkonen hymyilee ja katsoo kameraan.
Kuva:
Ilona Savola

– Olen saanut palvella Suomen julkista hallintoa ja erityisesti Maanmittauslaitosta yli neljäkymmentä vuotta. Ensimmäisen kerran olen ollut Maanmittauslaitoksessa mittamiehen apulaisena 1972. On ollut älyttömän hieno matka. Maanmittauslaitos on arvostettu ja luotettava yhteiskunnan perusinfrastruktuuria ylläpitävä laitos. Siksi sille on uskottu uusia tehtäviä ja toimintoja hoidettavaksi. Olemme vakuuttavasti hoitaneet lähes 210 vuottaa perustehtäviämme kansalaisten, elinkeinoelämän ja koko yhteiskunnan hyväksi, pääjohtaja Kokkonen kommentoi.

– Kaikki onnistuminen perustuu ihmisiin. Maanmittauslaitoksen osaava, innostunut ja rohkea henkilöstö on tämän kaiken takana. Olipa kysymys tuotannosta, tutkimuksesta tai mahdollistajapalveluista. Haluan jo nyt kiittää teitä kaikkia siitä työstä ja tuesta, jota olette minulle osoittaneet pääjohtajan työssäni. On ollut ilo tulla töihin joka aamu, Kokkonen jatkaa.

Maanmittauslaitoksen Keskushallinnon ylijohtaja Petri Korpinen sijaistaa pääjohtaja Arvo Kokkosta alkukesästä alkaen Kokkosen vuosilomien ajan ennen hänen eläkkeelle siirtymistään. Eläkkeelle siirtyminen tapahtuu pääjohtaja Kokkosen aloitteesta puolitoista vuotta ennen toisen virkakauden päättymistä vuoden 2024 alkupuolella.

Yli 200-vuotiaan Maanmittauslaitoksen toimialaan kuuluvat kiinteistöjen omistuksen, kiinteistöjen ja muiden rekisteriyksiköiden hallinnan, luototusjärjestelmän ja paikantamisen turvaamiseksi tarvittaviin rekistereihin liittyvä toiminta, paikkatietojen yhteentoimivuuden ja käytön edistäminen sekä paikkatieto- ja kiinteistöalan tutkimus. Maanmittauslaitos on maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla ja sen toimialueena on koko maa. Maanmittauslaitoksen pääjohtaja vastaa Maanmittauslaitoksen toiminnan tuloksellisuudesta ja tehokkuudesta. Maanmittauslaitoksen pääjohtajan nimittää valtioneuvosto. Maa- ja Metsätalousministeriö käynnistää uuden pääjohtajan haun kevään aikana.

Lisätietoja

Maanmittauslaitoksen viestintä

Maanmittauslaitos

Uusimmat uutiset ja artikkelit