Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus mukana Puolustusvoimien tutkimusohjelmassa

Puolustusvoimat toteuttaa laajan tutkimusohjelman (PVTO 2017), jonka avulla kehitetään Puolustusvoimien, kotimaisen tiedeyhteisön ja teollisuuden yhteistä ymmärrystä, osaamista ja valmiutta. Yksi hankkeeseen valituista kumppaneista on Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus.

PVTO 2017 sisältää Puolustusvoimien tutkimusagendan teemojen kokonaisvaltaista tutkimusta, joka kattaa muun muassa käyttöperiaatteiden, ihmisen ja teknologian tutkimuksen. Tavoitteena on luoda uusia konsepteja ja osoittaa ne toimiviksi.

– Olemme mukana hankkeessa, koska Puolustusvoimat kilpailutti kompetensseja tarpeisiinsa, ja meidät on todettu parhaaksi toteuttamaan nämä tarpeet. Tuomme hankkeeseen osaamista paikannuksesta ja kaukokartoituksesta, jotka ovat Paikkatietokeskuksen ydintoimintaa, kertoo Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen.

Paikkatietokeskuksen lisäksi toteuttajiksi on valittu Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Patria Aviation Oy, Bittium Wireless Oy, Harp Technologies Oy ja Savox Communications Oy.

Lue lisää Puolustusministeriön tiedotteesta (2.1.2017)

Lisätietoja

Ylijohtaja Jarkko Koskinen, 050 337 2902, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit